FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
NIJE BIO TAMO

Khabib reagirao na pobjedu svog nasljednika: "On je jednostavno najbolji"

Khabib Nurmagomedov po prvi put nije bio na jednoj UFC borbi Islama Makhacheva.

Khabib Nurmagomedov (Foto: Afp)

Veliku je pobjedu ostvario Islam Makhachev u svojoj prvoj obrani titule UFC prvaka lake kategorije. Nakon pet rundi od strane sudaca je proglašen pobjednikom UFC 284 borbe protiv Alexandera Volkanovskog.

Bio je to vrlo emotivan trenutak, koji ovog puta nije proslavio uz borca čiji je legitimni nasljednik, Khabiba Nurmagomedova.

Khabib je maksimalno ponosan

Unatoč tome, naravno da je Khabib iskoristio priliku javno čestitati Makhachevu i putem objave zapravo objasniti koliko mu ovo sve znači.

"Jednostavno najbolji. Dokazao je to u teškoj, izuzetno kompetitivnoj borbi protiv najboljeg aktivnog borca ​​na planetu. No, uvijek se ima na čemu raditi.

Ali, ova će ispisana povijest još dugo ostati u ovom sportu. Sjetite se samo tko je bio vodeći borac ljestvice najboljih boraca bez obzira na težinsku kategoriju iz Euroazije, u cijeloj povijesti mješovitih borilačkih vještina. Bilo je samo nekoliko takvih boraca, a Islam je već na toj listi.

Ti si brate povijest!", napisao je Khabib na Instagramu.

Khabib je prije nekoliko tjedana najavio potpuno povlačenje iz borilačkog sporta i ovo je bila prva Islamova UFC borba u kojoj mu nije bio dio njegovog kuta.

Mnogi smatraju kako je to razlog neizvjesne borbe, odnosno da bi Islam nastavio svoju dosadašnju dominaciju da je imao Khabiba uz sebe. To su naravno vrlo jake riječi u čiju relevantnost ne možemo biti sigurni.

No, Khabib je gledao borbu i nema sumnje da ju je proživio tako da je više puta poželio biti u Melbourneu te dati savjet svom prijatelji. Ili bratu, kako ga je on sam više puta nazvao.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider