FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
UVJERENI SU U TO

Joshua i menadžer odbacili Hrgovića te najavili tko će sigurno biti njegov idući protivnik

Anthony Joshua i Eddie Hearn uvjereni su da bi pobjednik meča Tysona Furyja i Oleksandra Usika trebao biti idući protivnik britanskog nokautera.

Anthony Joshua i Eddie Hearn (Foto: Profimedia)

Vrlo je jasno kako velika pobjeda Anthonyja Joshue nad Francisom Ngannouom otvara Britancu vrata novih spektakularnih ogleda.

To naravno ugrožava meč kojem se nada Filip Hrgović, koji je prvi izazivač prema IBF ljestvici te se vjeruje kako bi se trebao kasnije ove godine boriti za njihovu titulu, nakon što ju organizacija uprazni. Joshua je na toj ljestvici broj 2 te je ranije pokazivao ambicije doći do nove titule na taj način.

Joshuu meč protiv Hrgovića više nimalo ne zanima

Ipak, nakon spektakularne izvedbe protiv Ngannoua, puno toga se promijenilo. Na valu toga što je napravio, Joshua je spreman za najveći mogući spektakl.

Anthony Joshua Anthony Joshua uništio Ngannoua i poslao ga na spavanje u drugoj rundi divider

Već u ringu ustvrdio je kako ga zanima samo jedna borba, a to je ona protiv pobjednika meča između Tysona Furyja i Oleksandra Usika, koji se održava 18. svibnja.

Nešto detaljnije rekao je njegov promotor Eddie Hearn, koji nije mogao sakriti oduševljenje izvedbom njegovog boksača.

Obećana im je borba protiv Furyja ili Usika

"Ponosan sam jer je imao ogroman pritisak, ljudi su govorili da će izgubiti. Ali, stavio je sve na kocku jer je njegova ekscelencija rekla kako u slučaju pobjede u ovom meču idemo na pobjednika između Furyja i Usika. Održana je priredba u listopadu, koja je nosila ime 'Battle of the Baddest", ali nije to trebalo raditi tada, trebalo se to napraviti danas jer gledate najopakijeg boksača svijeta", rekao je Hearn.

Pri spomenu njegove ekscelencije mislio je na Turkija Alalshikha, glavnog organizatora boksačkih priredbi u Rijadu, dok je spomenuta priredba ona na kojoj je Ngannou boksao protiv Furyja.

Anthony Joshua VIDEO Pogledajte Joshuinu bombu koja je Ngannouu "slomila kralježnicu" i poslala ga na spavanje divider

"Gledate u najboljeg teškaša svijeta. Ne postoji čovjek koji ga u ovoj formi može pobijediti. Rekao sam vam da će se vratiti i postati apsolutni prvak svijeta. Tu je briljantan boksač koji se zove Tyson Fury. Molim te, pobijediti Oleksandra Usika 18. svibnja jer ti obećavam da ćeš dobiti najveći meč u povijesti sporta", dodao je.

Klauzule i ugovori više ne vrijede, Turki je onaj koji vuče konce

Naravno, upitan je Hearn o klauzuli o revanšu koju u svom ugovoru imaju Fury i Usik, da bi samo dodao da to više nema nikakve veze nego da je Turki Alalshikh onaj koji vuče poteze i koji donosi odluke te kako će Joshua nesumnjivo boksati protiv pobjednika.

Ako se to uistinu dogodi, to znači da neće biti upražnjavanja IBF titule, nego će na Joshuu krenuti apsolutni prvak, a onda se niti Filip Hrgović nema boriti za bilo kakvu svjetsku titulu, kad će ista još neko vrijeme sigurno imati svog vlasnika.

Tko zna, možda je ipak trebao prihvatiti onaj izazov kakav mu je uputio Alalshikh prije mjesec dana. Čini se da mu se rizik možda neće isplatiti, a glavni razlog toga je hype koji je Joshua svojim posljednjim nastupima ponovno stvorio.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider