FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
VRAĆA SE ZA CONORA?

UFC-ova superzvijezda najavila povratak: Sprema li se megaborba na spektaklu desetljeća?

Putem društvenih mreža svoj izlazak iz mirovine najavio je Jorge Masvidal.

"Unretired", tako glasi kratka objava na X profilu MMA megazvijezde Jorgea Masvidala, koji je posljednji put u borilište ušao u travnju prošle godine, kad je poražen od Gilberta Burnsa.

Bio je to 39-godišnjem Gamebredu treći poraz u nizu, nakon kojeg je najavio odlazak u borilačku mirovinu i posvetu drugim stvarima u životu. Nakon 20 godina profesionalne karijere u kojoj je upisao 35 pobjeda i 17 poraza te borbe za titulu Strikeforce i UFC prvaka.

Ovakvi kao on ne mogu dugo mirovati

No, čini se da prvom nositelju BMF pojasa (najopakiji gad UFC-a) mirovina baš ne pristaje pa je odlučio ponovno se aktivirati. Trenutno ne znamo o čemu se radi, no fanovi već špekuliraju.

UFC treba velike zvijezde za UFC 300, jubilarnu priredbu koja se održava 13. travnja u Las Vegasu. Malo toga je za sada poznato o njoj, tek neke uistinu sjajne borbe, ali bez pravih megazvijezda. 

Upravo zbog toga se vjeruje da bi povratak Masvidala mogao značiti njegovo ukazivanje na toj priredbi. Što se tiče protivnika, među boljim poznavateljima spominju se dva imena.

Revanš protiv Diaza ili najveća borba koju UFC može dobiti

Prvi je Nate Diaz, protiv kojeg je u studenom 2019. godine i odradio spomenutu BMF borbu te upisao svoju trenutno posljednju pobjedu. Taj revanš bi bez sumnje ponovno izazvao veliko zanimanje.

Ipak, ono o čemu se već dugo govori je njegova borba protiv Conora McGregora. To bi bio poseban spektakl, ne samo u kavezu nego i puno prije toga, jer se radi o dva možda i najmaštovitija brbljavca u promociji, a neki su se donedavno kunili u to da je Masvidal druga najveća MMA zvijezda na svijetu, odmah iza Irca.

Conor je najavio svoj povratak krajem lipnja i borbu protiv Michaela Chandlera, no s njim nikad ne možemo biti sigurni, posebno jer je samo nekoliko dana ranije kritizirao UFC što mu ne da borbu, odnosno da je već neko vrijeme spreman boriti se. I onda nakon toga čekati još šest mjeseci? Conor bi mogao igrati svakakvu igru.

Uostalom, sve se više čini kako borba protiv Chandlera među fanovima i ne kotira onako dobro kao što se UFC nadao da bi moglo biti pa su ih čak i postavili kao trenere u Ultimate Fighteru.

Sve u svemu, UFC traži zvijezde za povijesni program, a teško da mogu dobiti veću borbu od one Masvidala i McGregora.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider