FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
AMBICIOZNI PLANOVI

Jon Jones pred veliki povratak: "Obećavam minimalno dvije borbe, u njima ću pobijediti Ganea i Miočića!"

Ova godina ona je u kojoj Jon Jones namjerava potvrditi status najvećeg MMA borca u povijesti.

Jon Jones (Foto: Profimedia)

 Preko tri godine proći će između dva MMA nastupa Jona Jonesa. No, dočekali smo i to. Njegov debi u teškoj kategoriji dogodit će se 4. ožujka na UFC 285 priredbi, gdje će odmah pokušati osvojiti titulu kraljevske kategorije.

Novi ugovor na osam borbi, ali...

Jones je isto tako potpisao novi ugovor s UFC-om na osam borbi, no to ne znači da će sve odraditi. Time je zapravo prije svega osigurana suradnja, dok on sam ne gleda toliko daleko u budućnost.

Zapravo, o svom planu je progovorio u razgovoru za MMA Underground, gdje se dotakao i potencijalne borbe protiv Stipe Miočića.

Jamahal Hill VIDEO Pobijedio Stošića na startu karijere u UFC-u, a sad je poslao legendu u mirovinu i postao prvak poluteške divider

"Moj trenutni cilj je pobijediti Ciryla Ganea, a nakon toga pobijediti i Stipu Miočića. Nakon toga će uslijediti razgovori s UFC-om po pitanju toga što ima smisla. No, garantitiram fanovima da će od mene dobiti još minimalno dvije borbe", potvrdio je Jones spomenute kratkoročne planove.

Miočić je nakon potvrde borbe Jonesa i Ganea izjavio da se nada borbi protiv pobjednika u srpnju, a čini se da mu Jones, ukoliko on postane novi prvak, ima plan ostvariti želje. 

Debata o najvećeg u povijesti uvijek je aktualna

Isto tako, prelazak Jonesa u tešku kategoriju vrlo je važan za cjelokupnu MMA zajednicu te naravno njegovu ostavštinu. Dođe li do titule teške kategorije, bit će to dodatni argument prema njegovom statusu najvećeg i najboljeg borca u povijesti. A on sam o tome već sada ima jasan stav.

Machida vs. Shogun Ovog vikenda u mirovinu odlazi MMA pionir i posljednja legenda Pridea, UFC ga je stavio na uvodni program divider

"Itekako sam svjestan toga kakva je moja slika u javnosti. Ona dobra i ona loša. Isto tako sam svjestan razgovora o najvećem svih vremena i kako tu stojim. I mislim da tu baš nema previše rasprave ako se govori o nastupima u Octagonu. No, veličina je velika riječ. Ako govorimo o cijelom liku, osjećaju za posao i relativnosti, onda može ima onih koji me neće smatrati velikom individuom. No, ako govorimo o kavezu, mislim da tu nema nikakve rasprave", objasnio je.

U Octagonu fenomenalan, izvan njega skandalozan

Da, Jones je u Octagonu uvijek izgledao sjajno, kako u onima gdje je dominirao, tako i u onima kao što su prve borba protiv Alexandera Gustafssona ili njegova trenutno posljednja borba, protiv Dominicka Reyesa, gdje mu nije sve od početka išlo po planu. 

S druge strane, izvan borilišta je ostavio vrlo negativnu sliku, preko doping pada pa sve do problema zakonim, ali i nekih manjih gluposti koje ipak nisu bile zakonski kažnjive, ali ipak ne idu u prilog vrhunskom sportašu.

Prvi korak prema ostvarivanju njegovog novog plana na red dolazi prvog vikenda ožujka. Uspije li u svojoj prvoj namjeri, naravno da se veselimo vidjeti ga u kavezu protiv Stipe.

Daniel Cormier i Stipe Miočić Cormier prokomentirao situaciju u teškoj kategoriji: "Nije mi drago zbog Miočića" divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider