FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
RAZUMLJIV STAV

Cormier prokomentirao situaciju u teškoj kategoriji: "Nije mi drago zbog Miočića"

Daniel Cormier smatra kako je odlazak Francisa Ngannoua loš za UFC, ali isto tako ne razumije situaciju Stipe Miočića.

Daniel Cormier i Stipe Miočić (Foto: Profimedia)

Novo vrijeme UFC-ove teške kategorije je ispred nas. Čovjek kojem se predviđalo da će postati ikona iste, Francis Ngannou, napustio je promociju i time ostavio upražnjenom poziciju prvaka.

Jamahal Hill VIDEO Pobijedio Stošića na startu karijere u UFC-u, a sad je poslao legendu u mirovinu i postao prvak poluteške divider

UFC je brzo reagirao i dogovorio borbu za novog prvaka. 4. ožujka na UFC 285 priredbi dogodit će se okršaj Jona Jonesa i Ciryla Ganea. Borba je to koja izgleda vrlo atraktivno, no mnogi su se odmah pitali gdje je u toj priči Stipe Miočić.

Cormier smatra da se Miočić trebao boriti za titulu

Detaljno je situaciju prokomentirao i bivši Miočićev trostruki protivnik, Daniel Cormier, ali jedna rečenica unutar toga nas je posebno zaintrigirala. On se sjetio Miočića kao čovjeka koji je zaslužio biti u ovoj borbi.

"Prije nekoliko tjedana komentirali smo najzanimljivije potencijalne borbe i rekao sam da me najviše uzbuđuje Ngannou protiv Jonesa. Bila bi to sjajna borba zbog svega što donosi. Sad u Cirylu Ganeu je Jones dobio vjerojatno stilski težu borbu", rekao je Cormier, dodavši:

"Da se razumijemo. Ne sviđa mi se što je Francis napustio UFC. Drago mi je što je Jones u teškoj kategoriji. Također mi je drago što se bori protiv Ganea. Nije mi drago što je Stipe Miočić na neki način ispao iz priče oko titule. Znam koliko su naporno u UFC-u radili da zadrže Francisa, ali nisu uspjeli."

Miočić želi pobjednika u srpnju

Za Miočića prvobitno nije bilo poznato gdje je problem i je li mu borba ponuđena, no Dana White je izjavio da je u kontaktu s njim.

Stipe Miočić Stipe Miočić se javio i odlukom o nastavku karijere oduševio sve svoje fanove divider

Nedugo nakon što je ova borba objavljena Stipe se javio na Twitteru, rekavši kako mu se sviđa datum ove borbe te kako očekuje pobjednika u srpnju. Trenutno ne znamo je li to nešto što mu je UFC obećao ili je samo njegova želja.

Ono što znamo je da se puno toga može u ožujku dogoditi zbog čega srpanj trenutno u postotku ne izgleda kao najrealnija opcija.

Dok ne saznamo kakva je zapravo situacija oko Stipe, iz jedne njegove Twitter objave možemo samo nagađati.

Gol.hr i ove će godine prenositi veliki broj UFC priredbi, krenuvši već idućeg vikenda, s UFC 283 priredbom koju predvodi borba za naslov poluteške kategorije između Glovera Teixeire i Jamahala Hilla.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider