FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
čak 13 koji su pretjerali

Izašla cijela lista podataka koji su jučer šokirali UFC svijet: Stipe je i ovdje apsolutni broj 1

Neki su borci s UFC 241 prekršili pravila Sportske komisije savezne države Kalifornije.

Galerija Paulo Costa (Foto: AFP) Promjena u kilaži na UFC 241

Objavljeni su podaci sa uistinu spektakularnog UFC 241 koji su jučer u svom neslužbenom izdanju ostavili otvorenih usta čak i one najokorjelije MMA fanove. Naime, ESPN je jučer došao do dijela podataka koji se tiču težine boraca prilikom službenog vaganja te njihove mase uoči same borbe, a koji nam govore koliko su borci vratili kilograma nakon, za mnoge, mučnog procesa gubljenja istih zbog zadovoljavanja ograničenja težinske kategorije u kojoj se natječu.

U Kaliforniji postoji pravilo da se borci izvažu u oba navrata kako bi vidjeli koliko neki od njih uspiju vratiti kilograma u dan i pol od vaganja. Oni koji nabiju 10 % od tjelesne mase time krše pravila Sportske komisije ove savezne države te mogu dobiti zabranu natjecanja u svojoj težinskoj kategoriji ako se bore u Kaliforniji. Ta je komisija objavila službene podatke koji su pomalo šokantni.

Paulo Costa (Screenshot) Otkriveni šokantni podaci nakon UFC spektakla: Cormier se dobro najeo, ali ni blizu kao on divider

Jučer smo saznali kako je Paulo Costa, koji je slavio u sjajnom meču protiv Yoela Romera u srednjoj kategoriji, ustvari u kavez ušao kao teškaš od 97 kilograma. Na vaganju je imao čak 13 kilograma manje (15 % manje), a mnogi su pokušali shvatiti što je taj čovjek jeo tih dan i pol da nabije toliko kilograma.

Očekivano su svi borci dobili nešto kilograma, što je uobičajeno, a zanimljivo, najmanje od svih 20 boraca je nabio Stipe Miočić. Prvak je dobio tek kilogram odnosno 1 % više od mase izmjerene na vaganju.Cormier je dobio četiri kilograma, što je granicama normalnog, a onih koji su prešli nedopuštenu granicu od 10 % veće kilaže od vaganja je bilo čak 13!

Stipe Miočić (Foto: AFP) Miočić se obratio navijačima ogrnut zastavom: Pokazao kako i dalje izgleda lice ratnika divider

Spomenuti Brazilac Costa čak i nije rekorder što se postotka tiče već je to Many Bermudez sa 17 % dok je Sodiq Yusuff imao 16,7 % više od mase na vaganju.

Pogledajte cijelu listu na fotografiji ispod, vrijednosti su izražene u funtama:

Promjena u kilaži na UFC 241 Promjena u kilaži na UFC 241

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider