FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
ikona ikonski

Trušček poslije pobjede u Oktagonu: "Sam suparnik mi nije bio neki motiv, ali povici iz publike jesu"

Ivica Trušček vratio se pobjedama poslije dva uzastopna poraza.

U subotu nas u Anaheimu očekuje UFC 298 s Volkanovskim i Topouriom u glavnim ulogama, a hrvatska borilačka ikona Ivica Trušček imat će slobodno, on je svoj posao odradio nedavno u kavezu češkog Oktagona pobijedivši Cihada Akipu.

Čime drugim nego giljotinom…

"Ovo mi je bila puno lošija verzija kad mi je desna ruka preko njegove lijeve. Zvuči kao sitnica, ali mijenja način na koji se završi suparnika. Da sam ga uhvatio normalno, trebalo bi mi puno kraće da ga završim“, započeo je Ivica Trušček.

Reakcija suca?

"Rekao sam mu da se onesvijestio. Uhvatio sam mu ruku i pala je. Tad je sudac krenuo uhvatiti drugu ruku i znao sam da će to ružno izgledati. Mislio sam da je bilo okej što nisam slavio dok su ga još oživljavali“, nasmijao se.

Nije jedino sudac pogriješio, proceduralno su uprskali i organizatori davši poslije borbe najprije mikrofon u ruke poraženom borcu.

"Naljutio sam se na voditelja priredbe kao i na suca. Rekao sam mu da je u ku*cu kao i sudac njegov jer se moram s njim hrvati za taj mikrofon. Još sam pitao trebam li ostati. Trebaju li pobjednika ili im je dovoljan samo ovaj koji je još u nesvijesti.“

Sve se odigralo po planu.

"U prvih par sekundi sam vidio o kakvom se suparniku radi. Da je agresivan udarač i znao sam da će to odgovarati mojoj agresivnosti. Pretpostavljam da ga je to slomilo“, rekao je.

Bio je favorit?

"Kad se pogleda omjer pobjeda i poraza, njegov je dosta bolji od mog, veći je od mene, mlađi je 15 godina od mene pa je na papiru jasno zašto je favorit. Ali oni koji me poznaju, znaju moj stil borbe, koji je moj najbolji način borenja, taj je zaradio pare na kladionici.“

Na presici je već bilo frke.

"Ne bih to želio ponoviti, ali kad se već dogodilo, drago mi je što smo se mi Balkanci ujedinili poslije i da je zato došlo više ljudi u dvoranu. Bila je negativna energija prema meni, svašta su mi dovikivali. Pisali su mi prijeteće poruke… Ta energija mi je stvorila dodatan motiv. On ne posebno, ali kad ti cijela dvorana uzvikuje 'svinjo'. Aha, sad ćete vidjeti tko je 'schwein'.“

Što mu sve ovo uopće treba?

"I ja sam počeo sumnjati već u sebe. Nisam ni ja neslomljivog duha, a bogme ni tijela. U posljednjih pet borbi imao sam četiri poraza. Nisam bio više siguran pripadam li uopće ovdje.“

Ipak, još nije kraj.

"Još jedan FNC barem, to mi je važnije od Oktogona. Borit ću se sad u Ljubljani, u Sloveniji sam se borilački afirmirao. Tamo sam osvojio pojas i tri puta ga branio. Sad sam u FNC-u, trenutačno je to moj život i bit će mi do kraja karijere“, podvukao je Trušček.

Više pronađite u novoj epizodi Lucky Puncha:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider