FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Nakon Pariza, Tokio

Hrvatski boksači idu po Olimpijske igre: Miluna čeka sparing partner Anthonyja Joshue

Hrvatski boksači pripremaju se za odlazak u Pariz na kvalifikacije za Olimpijske igre u Tokiju.

I dok su najbolji hrvatski tekvandoaši i hrvači izborili Olimpijske igre, najbolji boksači to tek trebaju napraviti. Kvalifikacije su za manje od mjesec dana, a Marko Milun i Marija Malenica pokazali su odličnu formu na turniru u Zagrebu.

Dva impresivna nokauta i Marko Milun prvak je Balkana u superteškoj kategoriji. U uvertiri za kvalifikacijski turnir u Parizu, na kojem će ići po svoje prve Olimpijske igre, Milun je na pobijedio Srbina Babića, a prije njega predstavnika BiH Pešteka.

Čeka ga sparing partner Anthonyja Joshue

Puno vremena za odmor nema, jer turnir u Parizu slijedi za manje od mjesec dana. Da bi osigurao vizu za Tokio, morat će slaviti protiv britanskog gorostasa Frazera Clarka.

"Sve sam proučio. Već sam se s njim borio, samo sam tada bio mlađi, ali sada sam spremniji i iskusniji. Imam 43 meča i vjerujem da mogu pobijediti", rekao je Milun.

Marijan Kustić, izvršni direktor HNS-a Direktor HNS-a izbjegavao konkretan odgovor na važno pitanje o Sosi: ''S naše strane nije bilo propusta'' divider

Clarke je inače sparing partner profesionalnog svjetskog prvaka Anthonyja Joshue.

"Prvi meč smo imali 2018. godine u španjolskom Valladolidu i mislim da sam tada bio stvarno dobar. U prvoj rundi sam napravio brojanje, dok sam u druge dvije runde bio malo lošiji. Išao sam završiti meč, ali to se tako ne radi. Izgubio sam na bodove", kazao je Milun.

"Prije su govorili da je Dubrava olimpijsko selo..."

No njegov trener, legendarni Leonard Pijetraj vjeruje kako Milun u sadašnjem izdanju može pobijediti bilo koga, pa i Clarkea.

"Sada ima dovoljno iskustva i tehnike. Taktički je dovoljno spreman da bi pobijedio Clarkea. Mislim da sada, kada je u najboljem izdanju, Marko može pobijediti bilo koga na svijetu", rekao je Pijetraj.

Pogotovo pod palicom vrhunskog trenera kao što je Pijetraj, u čijoj dvorani u Dubravi nastaju prvaci.

"Prije su govorili da je zagrebačka Dubrava najveće olimpijsko selo jer svi nose trenirke i slabo govore hrvatski. Međutim, to je prije bio cirkus i zafrkancija, ali sada je to ozbiljno jer ne postoji kvart u svijetu koji ima više olimpijskih medalja od Dubrave", kazao je.

Hrvatski ženski boks ima svog aduta

Svojoj medalji u Tokiju nadaju se i splitske Gripe. Adut je Marija Malenica, koja je na prvenstvu Balkana proglašena najboljom boksačicom, a nju u pariškim kvalifikacijama čeka Francuskinja Hamaduš.

"Konkurencija je dosta jaka. To je vrh boksa, a plasman na Olimpijske igre je san svakog sportaša, pa tako i moj. A što se tiče očekivanja, što se više približimo vrhu, očekivanja će biti sve veća", rekla je Malenica i dodala.

"I ja i trener vjerujemo da se možemo plasirati na Olimpijske igre u Tokiju", zaključila je Malenica. 

Osim Malenice i Miluna, u Pariz će još dvoje naših boksača Damir Plantić i Nikolina Čačić. A nakon Francuske nadaju se odlasku u Japan.

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider