FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
bravoooooo!

Hrvatska ima prvu medalju na Olimpijskim igrama: Sjajna Matea Jelić ušla u finale i bori se za zlato protiv Britanke!

Matea Jelić se plasirala u finale kategorije do 67 kilograma na olimpijskom taekwondo turniru.

Hrvatska ima prvu medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju. Matea Jelić plasirala se u finale i ima sigurnu srebrnu medalju, a za zlato će se boriti u 14:30 protiv Britanke Lauren Williams.

Bit će to dvoboj dvije posljednje europske prvakinje u ovoj kategoriji, Jelić je bila zlatna u Sofiji ove godine, a Williams prije tri godine u Kazanu.

Jelić se plasirala u finale kategorije do 67 kilograma na olimpijskom taekwondo turniru pobjedom protiv Amerikanke Paige McPherson rezultatom 15:4!

gol expired Tko je Matea Jelić, prva osvajačica medalje za Hrvatsku u Tokiju: Umalo je prekinula karijeru, spasila ju Janica divider

Sjajna Kninjanka i članica TK Marjan iz Splita pomela je konkurenciju do finala.

Dan je započela pobjedom u osmini finala protiv Lauren Lee s Haitija, nakon što je dvoboj prekinut zbog prevelike bodovne razlike (22:2) za Kninjanku, a onda je svladala Brazilku Milene Titonelli u četvrtfinalu s čak 30:9.

Matea je inače prva nositeljica turnira i plasman u finale je opravdao taj status.

To je četvrta medalja za Hrvatsku u povijesti Igara iz taekwondoa.

Kanaet dobio novu priliku za medalju

Toni Kanaet u kategoriji do 80 kg nije uspio izboriti polufinale, bolji od njega u četvrtfinalu bio je Rus Maksim Hramčov, koji je nakon dvije runde vodio 22:0 pa je dvoboj prekinut zbog prevelike razlike u bodovima. Nakon prve runde bilo je samo 3:0 za Rusa, ali početkom druge Rus je vrlo brzo osvojio osam bodova i praktički riješio borbu.

No kako se Rus plasirao u finale, hrvatski je borac dobio priliku da kroz repesaž dođe do borbe za broncu! Repesaž je na programu od 12:15, a prvi Kanaetov suparnik na putu do eventualne bronce bit će Faysal Sawadogo iz Burkine Faso.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider