FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
PREOKRET NA POMOLU

Hrgoviću se otvara velika prilika: "Mogao bi se ovog proljeća boriti protiv Usika!"

Problemi s organizacijom meča Oleksandra Usika i Tysona Furyja mogli bi ići na ruku Filipu Hrgoviću.

Filip Hrgović (Foto: Profimedia)

Više od dva mjeseca prošlo je otkako je Tyson Fury savladao Dereka Chisoru, tvrdeći kako je sad spreman za meč protiv Oleksandra Usika, kojim bi se dobilo apsolutnog svjetskog prvaka teške kategorije.

Nažalost, tijekom cijelog tog razdoblja s organizacijom meča ništa se nije promijenilo, a posljednje informacije govore kako će do njega teško doći jer su Furyjevi financijski zahtjevi preveliki.

Oleksandr Usik Propada li meč Furyja i Usika!? "On traži jednostavno previše" divider

Takvo nešto u razgovoru za ID Boxing potvrdio je i Frank Smith iz Matchroom Boxinga, koji bi trebao organizirati idući Ukrajinčev meč.

Hrgović bi mogao uskočiti u najveći mogući meč

Ako ne dođe do borbe protiv Furyja, Usik bi što prije htio u ring protiv nekoga drugoga jer je bez meča od kolovoza prošle godine. Sad se čini da bi to mogao biti Filip Hrgović, što je Smith u spomenutom razgovoru i natuknuo.

"Usik se ne skriva ni od koga. On je briljantan boksač i želi se boriti. Dubois je ozlijeđen, tako da bi idući trebao biti IBF s Hrgovićem. To je meč koji bismo htjeli vidjeti, Hrgović ga također želi. Možda je to borba koju ćemo iduće vidjeti jer je sve manje vjerojatno da ćemo gledati Furyja i Usika", rekao je Smith.

Dakle, Filip bi ipak mogao doći do pozicije izazivača, iako ga se IBF odrekao u korist Dubiosa, koji je propisani izazivač WBA organizacije. No, kao što je navedeno, Britanac je ozlijeđen.

Više se ne nadaju meču Usika i Furyja

"Mislim da je to puno realnije nego Usik protiv Furyja. Volio bih vidjeti taj meč jer je sjajan za sport, no realnost je takva da sumnjam kako će to biti iduće", dodao je Smith te objasnio situaciju s Filipom, koji se ovih dana vratio u Zagreb nakon tri mjeseca provedena u Miamiju:

"Hrgoviću smo pokušali dogovoriti Andyja Ruiza, no on je to odbio, iako smo mu dali dobru priču. Ako do kraja ovog tjedna ne budemo imali bolju situaciju s Furyjem, krenut ćemo u taj meč. Meč Usika i Hrgovića moguće je odraditi u svibnju ili lipnju."

Filip Hrgović Hrgović se nakon propalog meča vratio u Zagreb: "Boks je kompliciran sport" divider

Nećemo ništa unaprijed prognozirati jer je za organizaciju takvog meča potrebno odraditi puno koraka, no znamo da će se s Filipom, ako on bude taj, vjerojatno sve uspjeti vrlo lako dogovoriti.

On trenutačno ne traži neke posebne financijske zahtjeve, on traži priliku. A samopouzdanje mu je takvo da je uvjeren kako će je onda i iskoristiti.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider