FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
ODRADIO TRI MJESECA PRIPREMA

Hrgović se nakon propalog meča vratio u Zagreb: "Boks je kompliciran sport"

Filip Hrgović vratio se iz Miamija u Hrvatsku, razočaran što mu je propao meč za IBF-ovu privremenu titulu.

Filip Hrgović (Foto: Guliver Images)

Protekla tri mjeseca nismo mogli puno toga čuti od Filipa Hrgovića. Na društvenim mrežama mogli smo primijetiti da je u Miamiju i trenira, ali stvari vezane za karijeru još je jednom prepustio onima koji su zaposleni da se za nju brinu.

Nažalost, Filip je još jednom ostao bez meča. Iako je zapravo svima koji malo bolje poznaju boks bilo očito da Andy Ruiz Jr. neće prihvatiti njihov međusobni meč koji je IBF naredio, čini se kako su se Filip i njegovi promotori tome ipak nadali. Uostalom, vjerojatno ne bi tražili licitaciju honorara da nisu vjerovali da je to moguće ostvariti.

Filipu propala tri mjeseca priprema

No Ruiz će se okrenuti drugom smjeru karijere, a Filipu sad ponovno slijedi čekanje da IBF odredi novog protivnika u borbi koja bi trebala biti za njihovu privremenu titulu. To je trenutačno najviše što Filip može dobiti, s obzirom na to da će se Oleksandr Usyk boriti protiv Tysona Furyja. No i bez toga ne bi napao Ukrajinca jer mu je IBF uklonio status obaveznog izazivača, prihvativši da to bude onaj WBA organizacije, odnosno Daniel Dubois.

Agit Kabayel - Agron Smakići - 2 Poznato je što se dogodilo Smakićiju u velikom meču: "Sudac je pomogao Kabayelu, a onda je došla blokada" divider

Filip se tako s Floride odlučio vratiti u Zagreb, gdje će nastaviti trenirati u nadi za skorašnjim boljim vijestima. Poznavajući prilike u boksu, može se pretpostaviti da će uskoro uslijediti nova naredba za meč, vjerojatno protiv Kongoanca Martina Bakolea.

"Znate gdje me možete pronaći"

"Nakon tri mjeseca priprema u SAD-u vratio sam se u Zagreb zbog neuspjelih pokušaja u dogovaranju meča. Andy Ruiz odlučio se povući iz borbe za IBF privremenu titulu prvaka. Boks je ponekad kompliciran sport, ali dok čekamo novosti vezane za idući datum borbe i protivnika, znate gdje me možete pronaći!" napisao je Filip, kojeg će se moći pronaći u Novom Jelkovcu, gdje ima savršeno opremljenu dvoranu sa svim potrebnim uvjetima. 

Filip je posljednji meč imao u kolovozu prošle godine, kad je savladao Zhileija Zhanga, no nije oduševio u tom meču niti opravdao dotadašnji status "crne mačke" teške kategorije, odnosno boksača kojeg svi izbjegavaju.

Filip je opasan protivnik koji ne donosi puno

Nažalost, meč protiv njega i dalje baš nije poželjan boksačima boljeg statusa od njegova. Filip je svakako vrlo opasan protivnik, a eventualna pobjeda protiv njega ne donosi toliko da su boksači spremni prihvatiti rizik.

David Haye Raspala se veza koja je trajala utroje: Poznati boksač sada ima samo jednu djevojku divider

Očekivalo se da bi slabiji nastup protiv Zhanga mogao okuražiti potencijalne protivnike, no to se očito nije dogodilo. A činjenica da je Zhang unatoč porazu od Hrgovića dobio priliku prije Filipa se boriti za titulu također puno govori.

Filip se mora nadati da će IBF-ova titula ipak nekome značiti dovoljno da prihvati meč protiv njega. Inače će naš najbolji teškaš i dalje čekati veliki meč, kakav je od kraja 2019. godine, kad je savladao Erica Molinu, pa sve do danas dobio samo jednom. 

Znamo prema kome je potrebno uperiti prstom kad govorimo o tome. Prema njegovim promotorima. Nadamo se da je toga svjestan i on sam.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider