FIGHT!
SPORTOVI
breaking news !: UŽIVO Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"
FIGHT!
OPET PROBLEMI

Propada li meč Furyja i Usika!? "On traži jednostavno previše"

Iz redova Oleksandra Usika dolaze ne baš lijepe vijesti o meču protiv Tysona Furyja.

Oleksandr Usik (Foto: Afp)

Prošlo je sedam mjeseci od meča Oleksandra Usika protiv Anthonyja Joshue te nešto više od dva mjeseca od meča Tysona Furyja i Dereka Chisore.

Furyju je okršaj protiv Chisore bio poput malo težeg treninga, a Gipsy King izjavio je kako je to prihvatio da bi zadržao aktivnost prije sudara s Usikom, koji bi se trebao dogoditi na proljeće.

Proljeće je stiglo, meča nema nigdje

Sad kad je proljeće pred vratima, ne možemo ne primijetiti da se u vezi s mečom za apsolutnog svjetskog prvaka nije puno toga dogodilo. Datuma i lokacije meča nema, ne znamo čak ni u kakvoj su fazi pregovori između timova o samoj organizaciji.

Sad su se ipak pojavile neke izjave Usikova menadžera Aleksa Krasjuka, koji nažalost baš i ne zvuči optimistično.

"Iz onoga što ja znam, odnosno iz riječi mojih pregovarača, mojih partnera Franka Smitha i Georgea Warrena, Tyson Fury traži previše novca. Čak i kad bi Usik odabrao boriti se besplatno, to ne bi bilo dovoljno da se pokriju Furyjevi zahtjevi", rekao je Krasjuk i dodao: 

"Inače, kad se boksač ne želi boriti, onda da nerealne zahtjeve i meč tako propadne. To je ono što znam iz iskustva, a u boksu sam gotovo 20 godina i puno puta sam to vidio. Kad pronađeš protivnika i pravu opciju, a njemu se ne bori, on će reći da mu date sto umjesto pet. I to vam je tako."

Već standarna priča u vrhu svjetskog boksa

Ukratko, Krasjuk je tom izjavom opalio strelicu prema Furyju i tako ga pokušao isprovocirati.

Fury se već nekoliko puta umirovljavao, ali uvijek uz otvorena vrata povratka zbog nemoralne ponude. Meč koji je protiv Chisore odradio u prosincu teško je mogao imati nemoralnu ponudu za sebe, no svakako je zaradio mnogo novca uz vrlo mali rizik od poraza. S Usikom bi sve bilo drugačije.

Naravno, ta odgađanja negativno djeluju na boks u cijelosti jer svi ostali boksači sa šampionskim ambicijama moraju čekati da se održi minimalno jedan meč Britanca i Ukrajinca. 

Nažalost, sve je to već toliko puta viđena situacija i sve su manje šanse da ćemo meč vidjeti ovog proljeća. Možemo biti sretni ako se dogodi naljeto.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider