FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
ugovori su spremni za potpis

Zajedno imaju preko 100 godina, no čini se da bi mogli gledati boksački revanš o kojem fanovi maštaju 23 godine

Evander Holyfield i Mike Tyson mogli bi se naći u ringu po treći put nakon što je "The Real Deal" otkrio da je ugovor spreman.

Tyson grize Holyfielda za uho 1997. godine (Foto: Afp)

Nakon što je Mike Tyson odradio egzibicijski meč i remizirao protiv Royja Jonesa Juniora prošlog vikenda u Los Angelesu, službenim priopćenjem za javnost oglasio se njegov mrski rival iz najslavnijih dana - Evander Holyfield.

"The Real Deal" je, iako je četiri godine stariji od Tysona (54) izjavio da je spreman za njihov trilogijski okršaj koji se jednostavno mora dogoditi, te je pritom pozvao svog rivala da prestane smišljati razloga se izvuče.

"S moje smo strane pokušali dogovoriti tu borbu, ali dobili smo samo izgovore. Sada vidim zašto je htio meč za zagrijavanje prije nego što uopće razmisli o borbi protiv mene. Roy Jones je za Mikea bio dobar lokalni protivnik, ali borba protiv mene bila bi globalni događaj i jedina koju svi žele vidjeti. Ne postoji apsolutno nikakav razlog da to ne ostvarimo. Dosta je s izgovorima, ovaj se meč mora dogoditi zbog naših ostavština. U subotu si rekao da si spreman na borbu protiv mene, stoga potpiši ugovor i uđi u ring. Svijet nas čeka, a potez je na tebi. Ja sam spreman", poručio je 58-godišnji bivši svjetski prvak.

Mike Tyson Kako Tyson nije pobijedio? Statistika ne laže, a posebno je sporna odluka jednog "suca"

Njih dvojica borili su se dvaput tijekom njihovih veličanstvenih karijera. Oba je puta slavio Holyfield, jednom tehničkim nokautom, a jednom nakon što je Tyson suspendiran zbog legendarnog ugriza za uho.

Prva borba dogodila se 1996. godine, a druga samo godinu kasnije. U obje borbe je Holyfield nadboksao Tysona, što je i dovelo do frustracije "Iron Mikea" koja je proizašla u drugoj borbi kada mu je odgrizao komad uha.

Mike Tyson Tyson se napušen borio protiv Jonesa: "Ne prestajem pušiti, takav ću umrijeti"

Nastavi čitati

Nastavi čitati