FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
uvjerite se sami

Javio se jedini čovjek kojeg Khabib nije uspio srušiti i za kojeg mnogi vjeruju da je pobijedio UFC prvaka

Gleison Tibau jedan je od rijetkih boraca koje nije izdominirao Khabib Nurmagomedov.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Mnogi MMA novinari i stručnjaci vjeruju do dana današnjeg da je Khabib Nurmagomedov doživio poraz u svojoj karijeri i to već u drugom nastupu u UFC-ovom oktogonu. Bilo je to prije osam godina, a suparnik mu je bio iskusni brazilski veteran Gleison Tibau.

Upravo je on, uoči UFC-a 254 u Abu Dhabiju, čiji glavni program ste mogli gledati UŽIVO na gol.hr-u od 20 sati, te u snimci na Novoj TV , otkrio tajnu svoje odlične predstave protiv Khabiba, koji ga u 15 minuta borbe nijednom nije uspio srušiti na tlo.

gol expired Hvala ti, Khabib! Kako je Nurmagomedov velikom šefu UFC-a Dani Whiteu rekao "ne može" divider

Tibau je otkrio da će obrana od rušenja biti ključna za Justina Gaethjea, koji u svojoj karijeri ima 80 posto obrane od rušenja u UFC-u.

"Sve se svodi na to koliko vaš stil borbe odgovara njegovom. On je jak i konstantno radi apsurdnu količinu pritiska na vas. Izdominirao je svakoga protiv koga se borio i nikada nije imao previše težak posao u kavezu", kazao je Gleison, te se osvrnuo na njihov meč od prije osam godina.

"Naša borba je bila tijesna. Mnogi vjeruju da sam pobijedio. Upisao sam više poena koji se broje, rušio sam ga na tlo u dva navrata, dok on mene nije uspio nijednom.

Pogodio sam ga dobro nekoliko puta. Oduvijek sam bio jedan od najjačih boraca u diviziji, no kada sam se borio protiv Khabiba imao sam osjećaj da se borim protiv teškaša", otkrio je Tibau pa rekao kako ga se može pobijediti.

gol expired U MMA školi otkrivamo način na koji Gaethje može slaviti protiv Khabiba: "Svi znaju što će napraviti" divider

"Obrana od rušenja je ključ pobjede protiv khabiba. Ako uspijete zaustaviti njegovo rušenje, sve je puno lakše. Mislim da bi danas moj boks bio dovoljan da ga nokautiram", zaključio je Tibau.

Meč između Khabiba i Tibaua završio je jednoglasnom pobjedom Dagestanca, a jesu li suci dobro odlučili pogledajte sami OVDJE

Cijela borba Khabib vs Gaethje

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider