FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
spektakularni potezi

Dos Anjos deklasirao bivšeg UFC prvaka, dva brutalna nokauta!

U kanadskom Winnipegu održan je pretposljednji UFC event godine, UFC on Fox.

Galerija Dos Anjos protiv Lawlera Slavi Rafael dos Anjos (Foto: AFP)

Nije floskula kada se kaže da manje zvučniji UFC eventi vrlo često budu bolji od nekih najvećih, odnosno najrazvikanijih. UFC on Fox u kanadskom Winnipegu bio je pravi spektakl, na kojem smo vidjeli dva nokauta i dvije sudačke odluke nakon poštenog "fajta" u oktogonu. 

Woodley dobio izazivača za pojas prvaka

U glavnoj borbi večeri Rafael Dos Anjos slavio je jednoglasnom sudačkom odlukom protiv bivšeg prvaka u velteru Robbiea Lawlera. Bivši borac lake kategorije bio je jednostavno prebrz, prejak i djelovalo je znatno gladniji pobjede u ovoj borbi.

Dos Anjos je dobio svih pet rundi dvoboj, a mnogi su Lawlera po prvi puta vidjeli ovako nemoćnog i bezidejnog. Čini se da su najbolji dani definitivno iza 35-godišnjeg Amerikanca koji je u ovo doba prije tri godine držao pojas UFC prvaka.

Najbolji trenutak dvoboja dogodio se sredinom druge runde kada je Dos Anjos najprije uzdrmao Lawlera i naslonio ga na ogradu, a potom nemilice udarao kombinacijama oko pola minute. Publika u dvorani je u tim trenucima bila oduševljena onime što vidi, a taj se detalj i vrlo brzo proširio društvenim mrežama.

Dos Anjos je sada sigurno novi izazivač za pojas prvaka u velteru, a hoće li ga dobiti u dvoboju protiv vlasnika Tyrona Woodleyja ili će se možda s nekime boriti za privremeni pojas ako ozljeda ramena i dalje bude ometala prvaka u povratku u oktogon, vidjet ćemo početkom iduće godine.

Brutalan nokaut Josha Emmetta!

Iako je promašio vagu za kilogram, Josh Emmett (12-1 MMA, 3-1 UFC) ušao je u oktogon protiv Ricarda Lamasa (18-5 MMA, 9-3 UFC) i upisao je najveću pobjedu svoje karijere! Brutalno je nokautirao svog suparnika lijevim krošeom, a taj će se potez još sigurno danima vrtjeti po društvenim mrežama.

Emmett je u jednoj bliskoj izmjeni zamaha uspio pronaći put lijevom rukom do brade Lamasa, koji je odmah nakon kontakta pao na tlo i "zaspao". Liječnici su odmah ušli u oktogon kako bi pomogli Lamasu, kojem je trebalo jedno vrijeme da dođe k sebi.

Lamas se početkom mjeseca trebao boriti sa Joseom Aldom, no Brazilac je neočekivano dobio priliku boriti se za naslov prvaka protiv Maxa Hollowayja, a njega su prebacili na borbu protiv Emmetta. Iako se činilo da je Lamas blizu prilike da se bori za naslov, to se sada, barem u bliskoj budućnosti, sigurno neće dogoditi.

Emmett se nakon borbe ispričao zbog pada na vagi, no taj kilogram sigurno nije presudio u ovoj velikoj pobjedi.

Udarački spektakl otišao na stranu Ponzinibbija

Argentinac Santiago Ponzinibbio (25-3 MMA, 7-2 UFC) upisao je šestu pobjedu u nizu u posljednje dvije godine! ‘Gente Boa’ slavio je jednoglasnom sudačkom odlukom protiv sjajnog Amerikanca Mikea Perryja (11-1 MMA, 4-1 UFC), koji je jako je brzo postao vrlo traženi borac.

Kao što se i očekivalo, bio je to pravi "rat" u oktogonu, a obojica su završila borbu s vrlo izmijenjenim ličnim opisom. Iako je izgledao lošije, Ponzinibbio je slavio jednoglasnom sudačkom odlukom, što je malo i iznenadilo sve koji su pratili dvoboj, jer se činilo da je Perry dobio prvu rundu.

Borbu su otvorili vrlo mirno, no nakon što je sjeo prvi pravi udarac sredinom prve runde, "vatra" se rasplamsala. Trenutak koji je presudio dvoboj definitivno je bio udarac šakom iz okreta (spinning back fist) koji je Ponzinibbio zadao Perryju sredinom posljednje runde. Amerikanac je nekako preživio, no povratka više nije bilo.

Argentinac je nakon pobjede doslovno molio UFC da mu daju priliku za naslov u velteru, pa makar i za privremeni pojas. Tražio je borbu protiv pobjednika glavne borbe večeri - Dos Anjosa i Lawlera.

Veteran Teixeira iznenadio Cirkunova

Poluteškaški obračun između Glovera Teixeire (26-6 MMA, 9-4 UFC) i Mishe Cirkunova (13-3 MMA, 4-1 UFC) pripao je daleko iskusnijem Brazilcu, koji će vrlo vjerojatno biti idući izazivač u borbi za naslov prvaka, nakon što svoj ogled odrade prvak Daniel Cormier i Volkan Oezdemir (siječanj, UFC 220).

Teixeira je iznenadio blagog favorita Cirkunova bacanjem na tlo, pokušajem gušenja, a potom ground and pound udarcima dok mu je bio na leđima. Kanađanin Cirkunov je bolje otvorio dvoboj, nekoliko puta dobro pogodio Teixeiru, ali ga je onda u jednom klinču Brazilac uhvatio i spustio na tlo.

Podsjetimo da se ovaj dvoboj originalno trebao održati na UFC Fight Nightu 119 u Sao Paolu, no premješten je za UFC on Fox u Kanadi.

Bio je ovo pretposljednji UFC spektakl u 2017. godini, a posljednji je na rasporedu 30. prosinca u Las Vegasu. Tamo će program predvoditi djevojke (Cyborg protiv Holm). Istog dana moće ćete na našem portalu UŽIVO pratiti meč Mirka Filipovića iz japanske Saitama Super Arene, gdje se bori protiv Japanca Tsuyoshija Kosake.

Samo 20 dana kasnije Nova TV i GOL.hr donose vam spektakl u borbi za UFC pojas u teškoj kategoriji. Mirko Miočić branit će svoj pojas protiv Francisa Ngannoua 21. siječnja u Bostonu.

UFC on FOX 26, glavni program:

Rafael dos Anjos pobijedio Robbie Lawler (jednoglasna sudačka odluka)

Josh Emmett pobijedio Ricardo Lamas (nokaut, 1. runda)

Santiago Ponzinibbio pobijedio Mikea Perryja (jednoglasna sudačka odluka)

Glover Teixeira pobijedio Mishu Cirkunova (tehnički nokaut, 1. runda)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider