FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
povratak iz noćne more

Šok na povratku legendarnog Caina Velasqueza: Ngannou ga nokautirao nakon 26 sekundi

Francis Ngannou i nova ozljeda pokvarili su povratak Caina Velasqueza u oktogon nakon više od dvije godine.

Galerija Cain Velasquez i Francis Ngannou (Foto: AFP) UFC Fight Night: Velasquez vs. Ngannou Kron Gracie +2 Ngannou oborio Velasqueza

Cijeli UFC on ESPN pogledajte večeras u snimci na Novoj TV

Francis Ngannou slavio je protiv Caina Velasqueza, no porazu legendarnog teškaša kumovala je nova ozljeda koljena. Nakon svega 26 sekundi glavne borbe UFC on ESPN eventa u Phoenixu Cainovo lijevo koljeno popustilo je i borba je bila gotova.

Velasquez je nastupio pod zastavom Meksika i agresivno je krenuo u meč protiv Predatora. Nakon nekoliko pokušaja nogom, Cain je pokušao srušiti Ngannoua te mu se sasvim približio, malo previše kako je na kraju zaključio.

Ngannou desnim krošeom srušio Caina

Ngannou je potegnuo jedan kratki desni kroše, koji je poslao Velasqueza na tlo. Kako je bio u raskoraku, Cain je s oba koljena nezgodno pao i lijevo je popustilo. Odmah se vidjelo na njegovu licu da nešto nije u redu, a i da je bilo, Ngannou je već bio na njemu i udarcima bi ga vjerojatno dovršio.

Kraj meča službeno se vodi kao nokaut, iako je bilo jasno da je Cain stao u trenutku kada je shvatio da je u koljenu nešto "otišlo".

Slomljeni Velasquez otkrio da nije bilo nokauta, moguć i konačni kraj karijere Cain Velasquez (Screenshot)

U razgovoru nakon borbe Cain se pokazao kao pravi gospodin. Čestitao je Francisu i nije mu želio bilo što oduzeti od njegovih zasluga za pobjedu.

"Malo sam se previše i prerano približio. Tako je kako je. To je draž ovog sporta", rekao je Cain i pozvao navijače da čestitaju Francisu, a ne da mu zvižde.

To je novi težak udarac za Velasqueza, koji se dvije i pol godine vraćao u oktogon nakon brojnih problema s ozljedama, uglavnom leđa. Nadamo se da koljeno nije teže stradalo i da nisu ligamenti u pitanju.

Cain nije najavio potencijalni odlazak u mirovinu nakon ove ozljede, ali ako je riječ o oporavku od godine dana, teško da ćemo ga opet vidjeti u kavezu.

Felder slavio u sunaslovnoj borbi večeri

U sunaslovnoj borbi večeri Paul Felder slavio je protiv Jamesa Vicka jednoglasnom sudačkom odlukom. Felder je kontrolirao meč od početka pa sve do samoga kraja i sasvim zasluženo stigao do 16. pobjede u karijeri.

U jedinoj ženskoj borbi večeri Cynthia Calvillo slavila je protiv Cortney Casey jednoglasnom sudačkom odlukom. Bila je to uvjerljiva predstava i pobjeda kontroverzne američke borkinje meksičkih korijena.

Mirko objavio što se događalo za vrijeme i nakon borbe: ''Nelson prijetio, policija mu upala u sobu'' Mirko Filipović (Foto: GOL.hr)

Svijetu se predstavio Kron Gracie

U trećoj borbi glavnog programa svijetu se u najjačoj MMA organizaciji predstavio Kron Gracie. Riječ je o Brazilcu iz obitelji Gracie, istaknute obitelji kada je svijet slobodne borbe u pitanju, točnije brazilske jiu-jitse.

Obitelj Gracie uspješna je u borilačkim sportovima već godinama te je uz obitelj Machado razvila jiu-jitsu u vještinu kakvu danas poznajemo.  

Gracie je slavio protiv Alexa Caceresa gušenjem nakon malo više od dvije minute od početka borbe. Kron je uhvatio nogu svog suparnika pri jednom pokušaju kicka i nakon toga u punom svjetlu pokazao svoje BJJ vještine.

Zanimljivo, Nate Diaz, jedan od kotroverznih, ali sjajnih MMA boraca, trener je 30-godišnjega Gracieja.

Luque pobijedio Barberenu u kandidatu za meč godine

U drugoj borbi glavnog programa vidjeli smo jednu od onih borbi kojih ćemo se rado sjećati u smiraju 2019. godine. Vicente Luque pobijedio je Bryana Barberenu, a slavio je nokautom doslovno u posljednjim sekundama.

No i prije nokauta meč je bio brutalan! Obojica boraca imala su svojih trenutaka, imali su priliku da slave, no svaki bi put onaj drugi pokazao nevjerojatnu izdržljivost i ostao na nogama. Sve do posljednjih sekundi borbe, kada je Barberena konačno pokleknuo.

Spomenimo i da je Barberena, kolumbijsko-američki borac, izašao na dječju pjesmu "Baby shark", apsolutni hit među najmlađima.

Na uvodu u glavni program Andre Fili pobijedio je domaćeg dečka Mylesa Juryja jednoglasnom sudačkom odlukom, nakon poprilično razočaravajućeg meča. Fili je bodove zaradio kratkim direktima kroz propusnu obranu svog suparnika, dok Juryju nisu pomogla ni dva lijepa nokdauna.

UFC on ESPN 1, glavni program:

Francis Ngannou pobijedio Caina Velasqueza - nokaut, 1. runda

Paul Felder pobijedio Jamesa Vicka - jednoglasna sudačka odluka

Cynthia Calvillo pobijedila Cortney Casey - jednoglasna sudačka odluka

Kron Gracie pobijedio Alexa Caceresa - gušenje, 1. runda

Vicente Luque pobijedio Bryana Barberenu - nokaut, 3. runda

Andre Fili pobijedio Mylesa Jurya - sudačka odluka

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider