FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
spektakl opravdao očekivanja

VIDEO Dana, vadi lovu za borbu večeri: Tri runde krvavog rata otišlo na Gaethjeovu stranu

15 minuta prave MMA poslastice pružili su Justin Gaethje i Rafael Fiziev na UFC-u u Londonu.

Očekivano fenomenalnu i sadržaju borbu odradili su Justin Gaethje i Rafael Fiziev na UFC-u 286 u Londonu, 15 minuta neprestane akcije gdje je publika mogla uživati. Borba je zapravo opravdala sva očekivanja kakva su prije nje postojala.

Leon Edwards VIDEO Edwards pobjedom zaključio trilogiju s Usmanom: Prvaku nije naškodio ni negativan bod divider

Bolje je Fiziev otvorio borbu, agresivnije krenuvši protiv nikad rezerviranijeg Gaethjea. No, bio je to samo prvi dojam, budući da se Justin upalio nakon otprilike minute i pol. Ipak, u prvoj polovici prve runde nismo dobili akciju kakvoj smo se nadali. Podigao se tempo i viđeno je nekoliko jako zanimljivih izmjena, a rundu je bolje završio Gaethje, tako da ju je teško bodovati.

Vrlo zanimljiva, ali jednako tako i izjednačena borba nastavljena je u drugoj rundi. Akcija nije prestajala, a obojica su koristili svaku priliku za uputiti udarac. Veliki broj njih je pogođen, no borci su isto tako fascinirali time kako udarce primaju bez neke pretjerane reakcije te se odmah vraćaju pokušaju svojih udaraca. Jako teška borba za bodovati, nitko ne bi htio biti na mjestu ovih sudaca.

Gaethje učinio više na kraju

Nakon pola minute posljednje runde vidjeli smo prvi udarac na koji je netko reagirao. Radi se o krošeu Fizieva, nakon kojeg je Gaethje zastao te nakratno zaplesao na nestabilnim nogama. No, borac kao on je to već doživljavao, tako da se odmah oporavio i nastavio okršaj na jednaki način kao do tada. Mora se priznati da je čak krenuo više pogađati te da se na licu Fizieva šteta puno jače vidjela.

Duško Todorović VIDEO Ružna ozljeda srpskog borca u Londonu: Todorovića izdalo koljeno već u prvoj rundi divider

Kako se bližio kraj, tako su obojica postajali sve agresivniji, no to je borba kakva više odgovara Gaetheju pa možemo reći kako je to zapravo jedina od tri runde koju možemo u potpunosti pripisati jednom borcu, Justinu Gaethjeu. Borbu je završio rušenjem.

Suci su se podijelili. Dvojica su dali 29:28 u korist Gaethje, a jedan je dao pomalo nejasnih 28:28. Možemo pretpostaviti da je prve dvije dao Fizievu, a onda na račun dominantne treće runde, nju dao 10-8 Gaethjeu.

UFC UFC u 2023. godini: Raspored, rezultati, snimke borbi i prijenosi na gol.hr-u divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider