FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
MEDALJA NA DLANU

Gabrijel Veočić pobijedio Jordanca, a nedugo prije toga dobio fantastične vijesti!

Hrvatski boksač Gabrijel Veočić ostvario je pobjedu u osmini finala boksačkog turnira na Olimpijskim igrama.

Gabrijel Veočić (Foto: Profimedia)

Gabrijel Veočić započeo je svoj put na Olimpijskim igrama u Parizu mečom osmine finala poluteške kategorije protiv Jordanca Husseina Iashaisha.

Bio je to meč nevjerojatno visokog tempa, u kojem je snažni Jordanac konstantno pokušavao Veočića uvesti u otvorenu borbu, a ponekad mu je to uspijevalo. No hrvatski je boksač radio odlično i svakako pogađao više nego njegov protivnik. 

Težak meč prepun akcije

Prvu rundu, koja je donijela najčišću borbu, dobio je po mišljenju četiri suca, dok je jedan presudio u korist Iashaisha.

Veočić je boksao odlično i u drugoj rundi, sve do opomene koju je dobio zbog udaranja u potiljak. Srećom, dobio je i drugu rundu, pa je ostao u prednosti.

U posljednjoj rundi Jordanac je dodatno podigao tempo i uvukao Veočića u pravi fajt, kakav on inače ne preferira, no i u njemu se većinom dobro snalazi.

Bodovi nisu dali pobjednika, presudilo preglasavanje

Ipak, Jordanac je pogodio nekoliko pravih bombi i bacio europskog prvaka u probleme, no Veočić se uspio sabrati i dobro odraditi posljednju rundu, koju je dobio po mišljenju dvaju sudaca.

Konačni rezultat bio je jednom 29:27 za Veočića te četiri puta 28:28, zbog čega se otišlo u preglasavanje, gdje je svih pet sudaca smatralo da je Veočić zaslužio pobjedu u ovom meču.

Pobjeda u idućem meču donosi medalju!

Nešto ranije Veočić je saznao još jedne odlične vijesti. Umjesto očekivanog četvrtfinala protiv prvog nositelja, Kineza Tuohetaerbiekea Tanglatihana, Veočić će se za osiguravanje olimpijske medalje boriti protiv Cristana Pinalesa iz Dominikanske Republike.

Komentari na društvenim mrežama govore u prilog dvojbene sudačke odluke, no Gabrijelu to apsolutno ništa ne znači. Dobio je na papiru lakšeg protivnika i sad je veliki favorit za osiguravanje olimpijske medalje s obzirom na to da pobjeda u četvrtfinalu donosi minimalno broncu.

Četvrtfinale je na rasporedu u petak 2. kolovoza, a termin će biti poznat kasnije.

  Katarina Krišto Senzacija u judu se nastavlja, mlada Splićanka ušla u olimpijsko polufinale! divider

Nikola Miljenić Sin poznatog hrvatskog političara i naša najmlađa olimpijka završili svoj nastup u Parizu divider

Američki olimpijci Amerikanci nemaju olimpijsku medalju u samo pet sportova, neki će vas iznenaditi divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
🎩🪄
Bliži nam se i sljedeći ciklus Lige nacija... 🇭🇷🏴󠁧󠁢󠁳󠁣󠁴󠁿
Bjelica objasnio... 🤝😉

📸: Cropix
Ćiro fališ... Al' galvanizirani smo, ne brini! 🖤⚽

📸: Cropix/Hrvatska pošta