FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Prekrasne vijesti iz Krakova

Gabrijel Veočić osigurao europsku medalju i izborio Olimpijske igre

Hrvatski boksač Gabrijel Veočić slavio je u četvrtfinalu Europskih igara, čime je osigurao medalju, ali i izborio Olimpijske igre u Parizu.

Gabrijel Veočić (Foto: Sasa Miljevic/PIXSELL)

Novog boksačkog olimpijca dobila je Hrvatska nakon četvrtfinala kategorija do 80 kilograma na Europskim igrama u Krakovu, natjecanju koje je zapravo europsko prvenstvo.

To je 21-godišnji Brođanin Gabrijel Veočić, koji se već potvrdio velikim uspjesima u mlađim kategorijama, ali i s dva četvrtfinala na svoja prva dva svjetska prvenstva.

Medalja i Pariz su osigurani

Na prvom europskom otišao je već korak dalje te je osigurao brončanu medalju i nalazi se na dvije pobjede od zlata.

Nakon uvjerljivih slavlja u prva dva meča Gabrijel nije ništa drugačije napravio ni u trećem, najvažnijem u dosadašnjoj karijeri, protiv Estonca Stivena Aasa

Od prve sekunde meča Gabrijel je uhvatio distancu i na račun tehničke superiornosti odnosio prednost u gotovo svakoj izmjeni udaraca sa svojim protivnikom.

Vrlo suvereno izgledao je Veočić tijekom cijelog meča, opustio se tek u nekim trenucima druge runde, no i nju je uzeo na kartici četiri suca, tek je Japanac bodovao za Estonca. Preostale dvije runde apsolutno su zasluženo i jednoglasno pripale Veočiću.

Prekosutra u polufinale

Glavni cilj je ostvario, a to je plasman u Pariz, kao jedan od četiri najbolja europska boksača poluteške kategorije, no on je mislio ovdje stati.

Došao je po zlato i pokušat će ga osvojiti, a prvi od dva preostala koraka prema njemu imat će prekosutra (petak) od 15 sati i 45 minuta, kad ga čeka polufinale. 

Protivnik će mu biti Murad Allahverdiyev, 20-godišnji boksač iz Azerbajdžana, koji je dosad vrlo uvjerljivo slavio protiv predstavnika Njemačke, Finske i Armenije.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider