FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Bombastični mečevi

Spektakularan dogovor na obzoru: Fury i Usyk za apsolutnog prvaka, Joshui ogromna svota i status prvog izazivača

Stvaraju se uvjeti za meč Furyja i Usyka za apsolutnog prvaka svijeta u teškoj kategoriji…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Britanski mediji zakotrljali su zanimljivu boksačku spekulaciju.

Anthony Joshua blizu je prihvaćanja naknade od 15 milijuna funti koja bi otvorila put Oleksanderu Usyku da ukrsti rukavice s Tysonom Furyjem u borbi za naslov apsolutnog prvaka svijeta u teškoj kategoriji, piše britanski Telegraph.

Dakle, u borba bi bila za pojaseve u sve četiri glavne verzije. Nakon što je pobijedio Joshuu, Usyk je prvak svijeta po WBA-u, IBF-u i WBO-u, a Fury u WBC-u.

gol expired Očajan dan Realove zvijezde: Promašio penal pa saznao da mu je opljačkana kuća divider

Kako je moguće da dođe do te borbe? Predviđeno je da Joshua u prvom dijelu ove godine ima revanš s Usykom za pojaseve koje je izgubio od Ukrajinca u Londonu prošle godine.

Joshui 15 milijuni funti da odustane

Međutim, bivši olimpijski prvak sada je otvoren za prihvaćanje dogovora o privremenom odlaganju borbe nakon dugotrajnih pregovora među promotorima koji vode nabrojane boksače. Stadion Principality u Cardiffu već je rezerviran za Furyjevu borbu 26. ožujka s Dillianom Whyteom.

Furyjev američki promotor Bob Arum opisao je situaciju kao potpuni kaos i nered, čime je između redova najavio da bi moglo doći do promjene plana.

gol expired Kako je Diego Simeone neviđenim nasrtajem zgrozio Španjolsku: Šokirao brutalnošću, krv je potekla divider

Telegraph ističe da ništa službeno nije došlo od Joshuinog menadžerskog tima - niti je Joshua pronašao novi stručni stožer nakon što je otpustio dosadašnje trener - ali njegov je promotor Eddie Hearn posljednjih je tjedan sugerirao da bi ljubitelji boksa mogli očekivati neočekivano u nadolazećem tjednu. Čini se da se za proljeće priprema nešto spektakularno.

Ako Joshua prihvati financijsku ponudu za odgodom, a mogao bi jer Joshua i Usyk imaju istog promotora, što umnogome olakšava mogućnost dogovora, jasno da će mu biti obećan okršaj s pobjednikom meča Fury - Usyk.

Fury i Usyk za apsolutnog prvaka svijeta u teškoj kategoriji

Fury je odgađao svoju borbu s Whyteom već tri puta, posljednji put 26. siječnja. Arum i Frank Warren, Furyjev promotor u Velikoj Britaniji, tvrde da se drže podjele 80/20 koju je odredio WBC nakon Furyjeve pobjede nad Deontayem Wilderom. No za Furyja je ipak puno izazovniji i financijski isplativiji mogući meč s Usykom, što znači da bi Whyte opet mogao izvisiti.

Warren je dao najveći nagovještaj da bi se stvari mogle riješiti ovog tjedna.

"To je saga, ali ako možemo zadržati stvari između nas, možemo stvari dogovoriti na ovaj ili onaj način", kazao je Furyjev promotor za Veliku Britaniju i poentirao:

gol expired Senzacija francuskog prvenstva u lovu na PSG: Imaju moćnog vlasnika, lude navijače i novog Benzemu divider

“Svi u boksačkom svijetu žele vidjeti borbu između Tysona i Usyka za apsolutnog prvaka. I ja je želim vidjeti u svojstvu navijača. Dakle, to je borba koju pokušavamo realizirati.”

Arum je u nedjelju za Telegraph Sport rekao da nije u mogućnosti to komentirati, ali ako Whyteov tim želi nastaviti i zatražiti pravo na borbu protiv Furyja, mora prihvatiti podjelu kolača na 80/20. Ta tema naći će se na meniju u srijedu navečer na ponovno zakazanom terminu ponuda za meč Furyja i Whytea.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider