FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Opa, spektakl na vidiku

Tyson Fury se oglasio nakon pobjede Ngannoua, UFC-ov prvak prihvatio izazov

Francis Ngannou pobjedom protiv Cyrila Ganea obranio je naslov prvaka UFC-a u teškoj kategoriji.

Jednoglasnom odlukom sudaca Francis Ngannou pobijedio je Cyrila Ganea na UFC-u 270 održanom u Anaheimu ovog vikenda.

Kamerunac je zasluženo slavio protiv Francuza, ali već na samom proglašenju pobjednika dobili smo potvrdu kako nešto ne štima između njega i UFC-a kao organizacije.

Za razliku od uobičajene prakse u takvim situacijama, predsjednik UFC-a Dana White nije stavio pojas oko struka novog starog prvaka teške kategorije, nego je poslao svojeg suradnika Micka Maynarda, čovjeka koji je inače zadužen za sastavljanje borbi.

Nismo trebali dugo čekati na potvrdu da je situacija napeta. Na konferenciji za medije Ngannou je otvorio dušu i otkrio što ga tišti:

"Već dugo razmišljam o svojoj poziciji unutar UFC-a. Uopće se ne radi o novcu, nije to najvažnija stavka. Bitna je, ali ja se prije svega osjećam loše tretiran. Ne osjećam se slobodno. Mi dajemo jako puno toga u ovom poslu, žrtvujemo svoja tijela i mislim da bismo trebali imati pošteniji tretman. Prilazio sam puno puta UFC-u i nisam ništa dobio, može se reći da sam ostao bez opcija. Ali nisam frustriran, nalazim se u jednom potpunom unutarnjem miru, siguran u svoje odluke."

''Ovo je sad već dugo razdoblje i puno toga se dogodilo. Razočaran sam, ali mislim da nije važno kako se ja osjećam. Kroz posljednje godine pokazao sam svoju volju ostati u UFC-u i potpisati novi ugovor. Tražio sam samo da me više respektiraju. Mogli su se potruditi riješiti ugovor, ali sad smo u poziciji gdje su svi frustrirani, gdje sam ja izgubio strast raditi ovo. Prestao sam uživati u ovome jer se tako igraju s mojim umom. Pokušavam se smiriti i nadam se da će se sve stvari dobro posložiti", izgovorio je UFC-ov prvak.

U pozadini cijele ove priče krije se to što Ngannouu krajem ove godine istječe ugovor s UFC-om, a za potpis novog traži više novca. Za meč protiv Ganea dobio je fiksnih 600 tisuća dolara plus postotak od prodaje pay-per-viewa, što je smiješan iznos u usporedbi sa zaradom koju imaju vrhunski boksači.

Boks donosi kudikamo više novca

Oni za jedan meč dobivaju po desetke milijuna dolara i stoga je Kamerunac počeo koketirati s boksom. Očito je kako se to Whiteu ne sviđa i zasigurno je imalo ulogu u tome da se ne pojavi na dodjeli pojasa namijenjenog teškaškom prvaku UFC-a.

Atmosferu je dodatno podgrijao Tyson Fury, koji je čestitao Ngannouu na Twitteru pozvavši ga da odmjere snage u boksačkom meču.

"Čestitam Francisu Ngannouu. Ali ako želiš zaraditi pravi novac, dođi pogledati Gypsy Kinga", napisao je kontroverzni Britanac.

Fury zna o čemu priča jer on je za nedavni meč protiv Deontayja Wildera dobio oko 30 milijuna dolara.

Na njegov poziv reagirao je i Ngannou - objavom postera koji najavljuje boksački meč između njega i Furyja planiran za 2022. godinu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider