FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Ekonomist u kavezu

Uzeo godišnji za borbu u KSW-u: "Javili su mi deset dana ranije, do nedjelje sam jeo u McDonaldsu, a sad sam na dijeti"

Poslije skoro godinu i pol Francisco Barrio Croata vraća se u KSW-ov ring. Za borbu je saznao desetak dana ranije, uzeo godišnji u revizorskoj tvrtki u kojoj radi i pokušat će se spremiti za opasnog Lukasza Rajewskog.

Hrvatska MMA scena malo se umirila između dva izdanja FNC-ovih evenata, ali najveće zvijezde Dražena Forgača neće mirovati ovo ljeto, naprotiv dva pulena zagrebačkog ATT-a borit će se ovaj vikend na KSW-u 70 u poljskom Lodzu.

U glavnoj borbi večeri susrest će se poljske legende Pudzian i Materla, ali hrvatske ljubitelje slobodne borbe najviše će zanimati okršaj najboljeg hrvatskog poluteškaša Ivana Erslana protiv Rafala Kijanczuka dvije borbe prije toga, odnosno prva borba glavnog programa koji će otvoriti hrvatski Argentinac Francisco Barrio Croata.

Vraća se u KSW poslije skoro godinu i pol

Croate dugo nije bilo u najpopularnijoj europskoj organizaciji slobodne borbe. Posljednji put borio se još u siječnju prošle godine i pobijedio Bartolomieja Koperu jednoglasnom sudačkom odlukom do 66 kilograma. U svoja dosadašnja dva obračuna u KSW-u ima pobjedu i poraz, a borba s Lukaszom Rajewskim će mu biti treći ulazak u najpopularniji poljski oktogon.

gol expired VIDEO Psihopata ''demolirao'' protivnika, prva pobjeda još od 2019. divider

"Ponovo 'short notice' kao uvijek u KSW-u. Uvodne dvije borbe također su mi se javili tri tjedna ranije, ali ovaj put su me zvali deset dana prije. Forgač mi je javio da traže borca za jednu borbu glavnog programa, dogovorili smo se za 'catchweight' od 74 kilograma i pristao sam“, rekao je Francisco Barrio u intervjuu za gol.hr.

"Njegov brat je Sebastian Rajewski, koji je puno poznatiji borac, ali ni Lukasz nije loš. On je bio sparing partner UFC-ovom borcu Mateuszu Gamrotu i Borysu Mankowskom. Jako je opasan, ali ga se ne bojim. Jedva čekam borbu.“

Do nedjelje u McDonaldsu, a sad je na vodi

Nije ni čudo jer ga već dugo nema u poljskom kavezu. Posljednji put kad se borio u KSW-u pobijedio je i poslije borbe najavio gazdi Martinu Lewandowskom kako će biti "njihov sljedeći prvak do 66 kilograma“, međutim od tada je prošlo gotovo godinu i pol dana.

gol expired Satoshi Ishii se za nastup na FNC-u u Karlovcu pripremao s najboljim grapplerom i trenerom svijeta divider

"Trebao sam se boriti s Vasom u pulskoj Areni, lani u svibnju, ali otkazali su to događanje zbog korone i više se nisu vratili u Hrvatsku. U međuvremenu sam odradio borbu s Vasom u Šibeniku. Prošlo je otad više od godinu dana i ništa se nije dogodilo. Javili su mi se tek sad prije nekoliko dana za ovu borbu i odlučio sam prihvatiti borbu“, priča Barrio i dodaje kako mu sama borba neće predstavljati problem, unatoč tome što je najavljena već za ovaj vikend.

"Ma borba će mi biti nagrada. Najveći problem mi je skinuti višak kilograma. Trenutačno imam oko 82 kilograma i moram skinuti na 74 do petka. Nisam bio u kampu za ovu borbu, trenirao sam lagano, do nedjelje sam se praktički hranio u McDonaldsu, a od ponedjeljka sam na dijeti. Evo danas sam na vodi, moram popiti osam litara vode danas“, smije se Croata, koji će na ovu borbu, baš kao i za ostale, morati uzeti godišnji odmor.

Uzeo godišnji odmor za borbu

"Radim inače za jednu poznatu revizorsku tvrtku tu u Zagrebu. Ja sam ekonomist po struci, karijera u MMA-u mi je strast. Za svaku svoju borbu moram uzeti godišnji odmor kako bi se pripremio, skinuo kilograme i otputovao na borbu. Za to je potrebno vremena, a uz 'dnevni' posao to nije lako.“

Chidi Njokuani VIDEO Srpski borac Duško Todorović teško nokautiran u UFC-ovom Octagonu divider

Za ovu borbu pripremao ga je, ono malo što je mogao, hrvatski MMA borac Luka Jelčić, koji preko godine radi s UFC-ovim borcem Gunnarom Nelsonom, Islanđaninom koji trenira kod Conorovog trenera Johna Kavanagha, s kojim je nekoć trenirao i Barrio.

"Bio sam u njihovoj dvorani u Irskoj s Lukom. Jelčić mi je jedan od najboljih prijatelja, kumovi smo i sad je na godišnjem u Hrvatskoj pa mi je došao pomoći za ovaj, nazovi tako, mini kamp od deset dana.“

Kaže kako je ovih dana trenirao laganijim intenzitetom jer se spremao za nastup u srpnju, međutim Forgač je dobio poziv iz Poljske i nije mogao birati…

"Da sam odbio ovu borbu, ne bi me zvali u sedmom mjesecu. Na ovom događaju borit će se i moj dobar prijatelj i suborac iz ATT-a Ivan Erslan pa će mi utoliko biti lakše, ali sam ljutit jer ću morati skinuti skoro deset kilograma u sedam dana. Svjestan sam da nisam nikakva zvijezda u KSW-u, nisam Poljak, nemam neki impresivan niz pobjeda, nemam nekih spektakularnih nokauta i jasno mi je da Poljaci borce kao što sam ja koriste za „popunjavanje rupa u programu.“ Jasno mi je to jer da je situacija obrnuta i da Forgač traži borca za uskočiti u borbu na FNC-u, sigurno ne bi zvao mene“, poentirao je realno Croata.

Ako ništa bar će mu se financijski isplatiti ovaj put u Poljsku .

"Dobit ću 30 posto više, nego što bi dobio da je uobičajen honorar.“

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider