FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
otkrio pozadinu namještaljke

VIDEO Ngannou opisao kako mu je UFC namjestio ovu neugodnu scenu: ''Ako bolje pogledate snimku…''

Francis Ngannou borit će se protiv Cyrila Ganea 22. siječnja na UFC-u 270.

Ngannou prošao pored Ganea kao duh (Foto: Screenshot)

Prvi veliki UFC događaj u 2022. godini čeka nas u Anaheimu u Kaliforniji. UFC 270 predvodit će borba za naslov teškaškog prvaka u kojoj prvak Francis Ngannou brani svoj pojas protiv Cyrila Ganea, kojem je UFC u kontroverznom potezu dao tzv. privremeni pojas prvaka.

UFC kao da ne voli svoje teškaške prvake. Znamo kako im godinama nije pasala dominacija Stipe Miočića, kojeg su se, nadamo se privremeno, uspjeli riješiti. Sada kao da im ne paše ni Ngannou, a razlog je, naravno, novac. Dana White i Ngannou nisu se našli po tom pitanju prije nekoliko mjeseci, pa su izmislili onu borbu za privremeni pojas.

Stipe Miočić i supruga Ryan Marie Nakon dugo vremena oglasio se ''zaboravljeni'' Stipe Miočić i otkrio plan za 2022. godinu divider

Sada je UFC dobio spektakularan obračun, ne možda kao što bi bio onaj protiv Jona Jonesa, ali Cyril Gane je zaslužio ovu priliku jer nema poraza u profesionalnoj karijeri. Nanizao je Juniora dos Santosa, Jairzinha, Volkova te u srpnju konačno i Derricka Lewisa.

Zanimljivo, Nganouu i Gane su stari prijatelji i bivši timski kolege iz francuskog MMA Factoryja, a susreli su se nedavno u New Yorku uoči UFC 268 večeri u Madison Square Gardenu. O tom se susretu u hodniku priča još uvijek jer nije došlo do međusobnog pozdrava, a Ngannou je samo prošao protiv Ganea poput duha.

U razgovoru s Danielom Cormierom Francis je otkrio zašto je onako prošao pored bivšeg kolega i novog rivala.

''UFC je baš to čekao. Ako malo bolje pogledate snimku, shvatit ćete da su me čekali. Nije da su sad baš htjeli neko zlo da se dogodi, ali…'', započeo je Ngannou i otkrio što se događalo u pozadini svega.

''Jedna nas je gospođa vodila do naših mjesta i onda su joj nešto javili na komunikaciji. Onda je rekla 'oh, oprostite, zeznula sam' i vraćali smo se, a kad tamo stoje Gane i Lopez. Recite mi kako to može biti slučajnost. I još se stvorio tip s kamerom koji me, ako pogledate snimku, zumirao odmah. On me čekao jer je znao da dolazim'', smijao se Ngannou ovom planiranom susretu.

Gane ''trola'' Nganoua novom snimkom

Gane je bio iznenađen što ga je Ngannou tako ignorirao, ali je Kamerunac koji je živio u Parizu objasnio kako nema ništa protiv njega.

''Da je bio samo on tamo, ja bih stao i pozdravio ga, pitao što ima novog. S ovim tipom pored njega to bi bilo malo neugodno. Bila je to zbunjujuća i neugodna situacija iz koje sam samo htio nestati.''

Razlog je, naravno, Fernand Lopez, trener u MMA Factoryju s kojim se Ngannou nije rastao u dobrim odnosima i uopće ne želi s njim pričati. Tako da ima malo zle krvi uoči obračuna 22. siječnja, a dokaz tome je i video koji je Gane snimio kako bi ''trolao'' Ngannoua.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider