FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
OVOG MJESECA U KAVEZU

VIDEO Filip Pejić za gol.hr: "Slijedi mi ozbiljan protivnik, ali ja znam što je moj plan"

Filip Pejić jedno je od najistaknutijih borilačkih imena iz zagrebačkog American Top Teama.

Nova faza karijere je ispred Filipa Pejića, ona u kojoj će se još jednom pokušati izdići tamo gdje je već bio. 

Naime, nakon što je dogurao do statusa izazivača u KSW promociji, Filipu se dogodilo nekoliko rezultata koji su ga usmjerili u drugom smjeru i vrijeme je za novi povratak.

ATT mu nudi sve što mu treba

Njega je naravno pokrenuo iz svog American Top Teama, gdje se priprema za nastup 28. svibnja u Areni. Dvorani koja mu je dala sve što mu je potrebno za borilački napredak.

Dražen Forgač VIDEO Posjetili smo American Top Team Zagreb: "Najviše se ponosim što smo ljudima mogli promijeniti život" divider

"U ATT-u sam oko pet godina, nakon onog mog neslavnog UFC-a. Ova dvorana može jednom borcu ponuditi najviše, a to se vidi po rezultatima, trenerima i tome kako se radi u dvorani. Mislim da je prirodno da se negdje krene pa se prijeđe u veći klub kakav je ATT", kratko je iznio povijest sebe i ATT-a Filip, koji često ode i u glavnu ATT dvoranu, u Coconut Creek na Floridi:

"Što se tiče sistema rada, ova naša zagrebačka dvorana i ona na Floridi su vrlo slične. Tamo su naravno sparing parteri puno bolji, najviši je nivo. To je glavna razlika, tamo je puno ljudi, puno boraca i dobro je jednom godišnje tamo otići jer svakako napreduješ. Ovdje se pripremamo i onda tamo odemo prije jakih mečeva."

Sparing partner jednog od najboljih na svijetu

Od svih tih posjeta, jedan mu je svakako ostao najdraži, onaj koji mu je potvrdio vlastitu vrijednost i kvalitetu.

"Najviše pamtim kad su me uzeli za glavnog sparing partnera Dustinu Poirieru, kad se pripremao za borbu protiv Maxa Hollowaya. Radio sam kamp s njim i mislim da je to veliko postignuće jer su me odabrali između svih boraca tamo. To te moraju odabrati. Odjednom sam bio s čovjekom koji se bori protiv jednog od najjačih boraca perolake kategorije, borca koji dominira i dan danas. Ja sam bio sparing parter čovjeku koji se borio protiv njega", prisjetio se Pejić tog doživljaja.

Jorge Masvidal Pucnjava u kući velike UFC zvijezde: Njegov otac izvadio pištolj i upucao čovjeka! divider

Poirier je na kraju pobijedio u toj borbi, koja se održala u travnju 2019. godine.

Na televiziji jedno, privatno drugačiji

Inače u borilištu i oko njega vrlo temperamentan, Filip je u ovom razgovoru bio jedna potpuna suprotnost. A takvi su, kaže on iz iskustva, i najpoznatiji svjetski borci čiju drugu strani rijetki poznaju.

"Mi borci, barem većina nas, se na televiziji prikazujemo kao jedno, ali izvan toga smo totalno drugačiji. To je naš posao, mi moramo prodati svoje mečeve, ljudi se moraju zapaliti za njih. Svatko ima svoje načine kako to napraviti, ali većina nije takva kakva se predstavlja pred meč. Tako i u ATT-u, jako normalni ljudi, jako su nas dobro prihvatili, sa svima smo dobri, nema nikakve zle krvi", uz osmijeh je rekao.

Protivnik u Areni bit će mu bivši UFC borac, Brazilac Rony Jason, koji se u FNC-u već borio za titulu te je tijesno izgubio od Daniela Bažanta.

"Nakon posljednjeg poraza, kad sam ozlijedio jagodičnu kost, odradio sam jednu borbu u FNC-u i pobijedio Brazilca. Sad mi slijedi jedan ozbiljan protivnik, ako njega pobijedim opet idem u KSW. Takav je neki plan. A plan je uvijek isti, moram prvo postati prvak KSW-a, a onda ćemo vidjeti za dalje", ispričao je, još se osvrnuvši na to kako mu je ovo četvrti nastup u Areni Zagreb.

Naime, izgubio je borbe u UFC-u i KSW-u, a slavio na velikoj FFC 27 priredbi.

"Izgubio sam dva puta u Areni na velikim eventima, jednom sam pobijedio jako dobrog protivnika, Jamesa Bruma. On je imao sjajan skor, pobijedio je jako dobre protivnika, a deklasirao sam ga. Idemo sad izravanati taj moj omjer, a onda čekamo dolazak neke iduće velike promocije pa idemo na 3:2", najavio je.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider