FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
USKORO NAPOKON U RING

Filip Hrgović za IN Magazin: "Frustrirajuće je, bilo je propusta mog tima, jedno ti kažu pa za par dana drugo"

Reporterka IN Magazina, Sanja Jurković, posjetila je Filipa Hrgovića u njegovoj dvorani.

Spletom okolnosti, dok željno iščekuje svoju sljedeću borbu, Filip Hrgović plasirao se u top deset teškaša svijeta.

"Ja sam u svojoj glavi uvijek bio ne samo u top 10 nego i puno više, tako da to što je sad to postalo službeno. Iskreno, ništa ne znači, najvažnije je što ja mislim i top 10 je lijepo, ali dok ne budem broj 1, ništa ne znače ove mini titulice", rekao je Filip, prije nego je uslijedilo novo pitanje.

Napokon se osvrnuo na greške svojih promotora

A ono je glasilo koliko dugo već traje ta agonija s traženjem protivnika?

"Traje već dugo, sad je već godinu dana od posljednjeg meča, ali zadnjih par godina traje ta, dobro si rekla, agonija, imamo problema s nalaženjem protivnika. Zbog toga što dolazim s malog tržišta, pa tu nema nekog velikog financijskog interesa, zbog toga što sam opasan i svakome sam rizik od tih velikih imena, a relativno sam još na početku i zbog nekih propusta mojih promotora itd."

Međutim, ima li kakvih zamjerki? Teško je s one ljudske strane nikome ništa ne zamjerati. Ima li popis, crnu listu?

"Pa i imam, ima svakako propusta od mojeg tima, dal je tu bilo i nekih još lobija i pritisaka sa strane za koje ja ne znam i nikad neću saznati, vjerujem da je i toga bilo. Jednostavno je boks veliki biznis gdje se okreću veliki novci. Vjerojatno je tu bilo svega i bit će i dalje."

Bilo bi lakše da nije Hrvat

Njegov bi put, kaže, bio lakši da je Amerikanac, Britanac ili, recimo, Nijemac, no to je nešto čega je bio svjestan i prije 17 godina kad je prvi put navukao boksačke rukavice.

"Imam puno teži put, ali s druge strane to me sve čini jačim, i siguran sam da kad dođu ti najveći mečevi da će mi baš to, ta muka koju sad prolazim da će mi dati tu prednost i da ću biti čvršći i bolji."

Je li teško, i taj psihološki pritisak ipak radi nekakvu razliku?

"Pa teško je, jako teško za borca. Ja sam u najboljim godinama, zdrav sam, željan sam. Frustrirajuće je kad nemaš borbe i kad ne dobivaš protivnike koje želiš. U tom čekanju, u tom paljenju i gašenju, jedno ti kažu, pa za par dana drugo, jako je to teško, ali mene ništa ne može slomiti."

Borba je vjerojatno iza ugla

Dugo očekivana borba je, nada se Hrga, iza ugla, a njegovo vrijeme, kaže, tek dolazi usprkos negativnim komentarima koji su popratili njegovu posljednji meč s Kinezom Zhangom, koji je nedavno osigurao status privremenog WBO prvaka.

"Ja sam i tad bio ponosan na svoju izvedbu jer sam u najtežem momentu u životu, poslije smrti oca odradio strašan kamp, promijenio trenera. Nisam bio na svojih sto posto i bilo mi je, naravno, žao zbog toga, ali posljednji meč od Zhanga, sa Joyceom, baca neko novo svjetlo na moju izvedbu. Uzevši u obzir da sam ga ja pobijedio u svom najlošijem izdanju, daje na znanje svima kakvu ja imam kvalitetu.

Koliko ti je bilo teško u tom trenutku stati u ring?

"Strašno mi je bilo teško. Ne samo stati u ring, nego sam ja imao kamp od 13 tjedana u Houstonu s novim trenerom. Svaki dan sam plakao. Svatko tko je to prošao zna šta je to, jednostavno nisam shvaćao da mog tate više nema i bilo mi je strašno teško. Sad kad gledam iz ovog kuta, stvarno ne znam gdje sam pronašao snagu.
To govori o tome kakva sam ja životinja zapravo. Nije taj nadimak slučajan."

Životinja je svakako, no koja?

Nije sigurno. Ali, kad smo već kod toga nadimka, na koju životinju se referira?

"Pudlica! Hahahaha… Pudlice kak su agresivne i kako laju. Ne znam, jednostavno… Koja sam životinja… Dobro pitanje. Znamo da sam životinja, ali nismo još definirali koja sam Možda će se iskristalizirati koja sam životinja s obzirom na sljedeće mečeve i na daljnji razvoj moje karijere, hoću li biti pudlica, zec, srna ili kralj, lav ili tigar, to ćemo vidjeti."

Svojem sljedećem protivniku El Animal stoga poručuje:

Nisam bio u ringu godinu dana, bolje ti je da bježiš, haha..Dok još može Bolje ti je da ne potpišeš ugovor, ali pošto ne pričaš hrvatski i ne gledaš Novu, TV ne znaš što propuštaš i ne znaš što te čeka.

No zato mi znamo da vas sljedeći tjedan, dragi gledatelji, očekuje nastavak ovog intervjua u kojem nam je Filip skuhao kavu i otvorio dušu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider