FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Svladao Radonjića

Dominatni Hrgović slavio nakon prekida meča: Upisao je 13. profesionalnu pobjedu

Hrgović je slavio u četvrtoj rundi protiv Radonjića nakon prekida sudačkom odlukom.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski boksač Filip Hrgović je u petak u Klagenfurtu meču pobijedio Crnogorca Marka Radonjića nakon prekida sudačkom odlukom u četvrtoj rundi.

Nakon prve runde u kojoj su se obojica 'ispitivali', u drugoj rundi Hrgović počinje kontrolirati meč i Radonjića je čak četiri puta rušio na tlo, ali se crnogorski boksač uspio svaki put dići nakon sučevog brojanja.

Radonjić je "preživio" i treću rundu iako je primio seriju udaraca hrvatskog boksača nakon koje je pao još jednom, ali se opet digao poslije sučevog brojanja. No prije početka četvrte runde sudac je procijenio da Radonjić nije u stanju nastaviti meč i proglasio pobjedu Hrgovića.

Hrvatskom boksaču je ovo bila prva borba nakon studenog prošle godine i prva ove godine te 13. pobjeda u profesionalnoj karijeri.

Radonjić je upisao prvi poraz u 23 profesionalna meča koja je odradio, svaki put prekidom.

gol expired Petar Milas izgubio u meču karijere: Yoka ga nokautirao, sudac morao prekinuti divider

Hrgović sada nastavlja svoj put prema borbi za titulu svjetskog prvaka u teškoj kategoriji po IBF verziji. Uoči ove borbe bio je na trećemu mjestu IBF-ove ljestvice izazivača, a da bi dobio status izazivača za titulu svjetskog prvaka mora proći još nekoliko borbi.

Jedan od uvodnih borbi prije ovog meča bio je povratnički meč hrvatskog boksača 52-godišnjeg Željka Mavrovića (27-1), koji se u petak nakon 23 godine pauze vratio u ring protiv Gruzijca Ramazija Gogichashvilija (14-35-2) .

gol expired Željko Mavrović se vratio boksu: Suci borbu proglasili neriješenom protiv 26 godina mlađeg divider

Iako je Mavrović kontrolirao cijeli meč protiv 26 godina mlađeg Gruzijca pobjednik nije proglašen jer se radilo o egzibicijskom meču i hrvatski boksač nije dobio licencu od Hrvatskog boksačkog saveza. Meč je bio podijeljen na šest rundi od po tri minute.

Zadnji meč prije ovoga Mavrović je imao u rujnu 1998. Mavrović se posljednji put borio 1998. u meču za svjetsku titulu protiv Lennoxa Lewisa. Izgubio je jednoglasnom odlukom sudaca i upisao jedini poraz u karijeri nakon 27 uzastopnih pobjeda.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider