FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
obratio se javnosti

Hrgović sletio u Zagreb: Otkrio zašto je izgubio te kakvi su mu trenutačno planovi

Filip Hrgović obratit će se javnosti prvi put poslije poraza od Daniela Duboisa.

Hrvatski boksač Filip Hrgović vratio se u Lijepu našu poslije poraza od Daniela Duboisa u najvažnijoj borbi karijere. Javnosti se obratio u zračnoj luci Franjo Tuđman odmah po slijetanju u Zagreb iz Rijada.

Filipov let je kasnio, ali on je spreman izašao pred medije, kojima se zahvalio na dolasku te je to shvatio kao veliki znak podrške.

Još uvijek procesuira meč kroz glavu

"Propustio sam najveću priliku karijere. I dalje mislim kako sam izgubio od lošijeg borca. Bio sam uvjeren da ću ga pobijediti, bio sam uvjeren da je ovo moje vrijeme i da se sve posložilo da postanem svjetski prvak. Zašto se ovo dogodilo? Trebat ću malo vremena da razmislim o svemu", rekao je Filip, dodavši:

"Nešto moram reći, iako sam vidio da je to već negdje izašlo. Pukla mi je arkada na sparingu tri tjedna prije meča i bilo je upitno hoću li se boriti. Desetak dana prije meča bio sam pet dana u krevetu, dobio sam virozu i to me držalo do samog meča. Praktično sam izgubio ta posljednja tri tjedna. Bilo je čak opcija da otkažem meč, ali odlučio sam ući pa što bude."

Objasnio je što se točno dogodilo u meču, tj. zašto je došlo do prekida u osmoj rundi.

"Da nije pukla arkada, sve bi bilo drugačije"

"Meč je prekinut jer mi je pukla arkada, u koju me je udario glavom. Da se to nije dogodilo, uvjeren sam da bi meč završio drugačije. U trenucima prekida sam vodio 4:3, ja nisam izgubio nokautom. Meni je smetala krv koja je cijelo vrijeme tekla iz arkade, a njega je to dodatno okuražilo da pokuša završiti meč.

Stisnuo je tu sedmu i osmu rundu, da sam izdržao možda bih iskoristio što se potrošio. Možemo sad dugo pričati što bi bilo. Možda sam se u previše potrošio u prve tri runde, gdje je on primio stvarno puno jakih udaraca. A mene je dodatno ponijela atmosfera", jasno je da Filip i dalje u glavi procesuira taj meč.

Osjeća se kao da više nikad ne želi u ring

Naravno da je vrlo bitno bilo pitanje što dalje, posebno nakon onih izjava da će se u slučaju poraza umiroviti.

"Ne znam što dalje. Rekao sam da ću se u slučaju poraza umiroviti i trenutno se upravo tako osjećam. I dalje sam uvjeren da sam bolji boksač od njega. Vjerujem da sam viša razina i zbog toga sam to rekao. Najradije više ne bih boksao, ovo je za mene smak svijeta", rekao je, ipak se okrenuvši pozitivi:

"S druge strane, ne mogu se povući na ovakav način, s porazom, mislim da ću morati probati još jednom se posložiti i napraviti još jedan napad prema svjetskoj tituli. Prilika neće nedostajat, a stvar je na meni kad ću biti spreman, hoću li biti spreman i želim li to i dalje. Treba mi malo odmora i moram stati na loptu. Ovo je prvi put u 18 godina da imam priliku stati na loptu jer nikad dosad nisam imao veću ozljedu ili stanku, sad prvi put u karijeri nemam ugovor, nemam ništa na stolu, slobodan sam i mogu si uzeti vremena koliko mi je potrebno."

Još je dodao kako će na nekoj velikoj priredbi ponovno boksati čim bude spreman.

"Turki me posjetio u bolnici i rekao da je zadovoljan izvedbom te da mu se javim kad bude spreman. U odličnim smo odnosima s njim i sigurno me čeka dobra prilika", zaključio je na kraju.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Gotovo je prvo poluvrijeme na Maksimiru. Vaš komentar?

Više o utakmici > https://bit.ly/3zBT0Em
Sve je spremno za UFC spektakl u Parizu! Naš Ivan Erslan se bori protiv Iona Cutelabe, a sve pratite u izravnom prijenosu na gol.hr-u!

Ajmooooo! 👊💪

Uključite se u prijenos > https://bit.ly/3TMjPwG

Cropix/Damir Krajac
GOOOL! Ma kakva golčina Brune Petkovića iz slobodnog udarca...

Pratite utakmicu > https://bit.ly/3zBT0Em
GOOOL! Dinamo vodi 1:0 protiv Lokomotive, sjajno je krenuo povratnički debi Nenada Bjelice.

Pratite utakmicu > https://bit.ly/3zBT0Em