FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
spektakularni oproštaj

Odlazak legende suznih očiju, ali u velikom stilu: Werdum odradio svoj "posljednji ples" u UFC-u

Fabricio Werdum odradio je svoju posljednju borbu u najjačoj MMA organizaciji.

Werdum radi polugu na ruci (Foto: GOL.hr)

Fabricio Werdum velikom se pobjedom oprostio od UFC-a i nastupa u najvećoj MMA organizaciji. On je u svojoj posljednjoj borbi pod ugovorom u UFC-u polugom na ruci slavio protiv debitanta u teškoj kategoriji te bivšeg izazivača u poluteškoj - Alexandera Gustafssona.

Werdum je točno na polovici prve runde natjerao Šveđanina da tapka, nakon što je ovaj pogriješio i dozvolio da ga Brazilac, majstor jiu-jitse, odvede u parter. Gustafsson je bio svjestan te opasnosti te je u jednom trenutku okrenuo leđa i počeo bježati od Werduma, no ovaj ga je uhvatio za noge i posložio na tlo.

Čimaev udaraca McKeea Zvijezda je rođena: U drugoj borbi oborio rekord UFC-a, a potom oduševio MMA svijet svojim izjavama divider

To je bio početak kraja za Gustafssona, koji je minutu kasnije dao znak da se predaje. Werdum je pokušao ugurati ruku pod vrat Šveđaninu, no nakon što se ovaj obranio Brazilac je omotao nogu oko njega i počeo izvlačiti lijevu ruku. Nakon nekog vremena u tome je i uspio, pa je Gustafsson morao tapkati.

Nakon meča Werdum je odradio video intervju s Danom Hardyjem, te je na njegovo pitanje je li ovo bila posljednja borba u UFC-u suznih očiju odgovorio: 

"Da", a onda nastavio na portugalskom i rekao da ima jednu vrlo važnu poruku. 

Teško nam je reći što je sve kazao na portugalskom, ali prije nego je započeo oči su mu bile pune suza, možda jer je znao da je općenito kraj, ne samo s UFC-om

Podsjetimo da je Werdum uoči ove borbe rekao da je ovo njegova posljednja pod ugovorom u UFC-u i da je za njega ovo kraj puta u napoznatijoj MMA organizaciji.

Whittaker pobijedio Tilla Whittaker se vratio velikom pobjedom, od UFC-a se oprostile dvije velike brazilske legende, Werdum oduševio za kraj divider

Bila je to 24. pobjeda u karijeri za legendarnog 42-godišnjeg Brazilca, koji je u njoj upisao veličanstvene pobjede protiv Alistaira Overeema, Fedora Emelianenka, Marka Hunta, Caina Velasqueza i brojnih drugih velikana.

Vrhunac svoje veličanstvene karijere imao je u lipnju 2015. godine kada je ugušio Caina Velasqueza i stigao do titule prvaka teške kategorije. Ni godinu danas kasnije Werdum je u svojoj Curitibi doživio vjerojatno najbolniji poraz u karijeri, u prvoj obrani naslova prvaka.

Sredinom prve runde nokautirao ga je aktualni prvak hrvatskih korijena Stipe Miočić. Bio je to početak velike vladavine našeg borca, koji će se za 20-ak dana boriti protiv Daniela Cormiera u najvećoj UFC-ovoj trilogiji ikad.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider