FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Lova do krova

Evo koliko su Fury i Ngannou zaradili od boksačkog spektakla: Bivšem UFC prvaku smiješi se više nego u čitavoj MMA karijeri

Tyson Fury i Francis Ngannou priredili su spektakl u Riadu, a za to će biti bogato nagrađeni.

Tyson Fury i Francis Ngannou (Foto: Afp)

Nakon sjajne večeri u kojoj je bivši UFC prvak Francis Ngannou zadivio boksački svijet te ugrozio neporaženog Tysona Furyja izašle su prve procjene koliko bi dvojac teškaša trebao zaraditi.

Ngannou si je već osigurao veliku zaradu potpisavši ugovor s PFL-om, ali čak niti ta svota ne može se mjeriti s onim što je zaradio za jednu noć boks s Tysonom Furyjem.

Francis Ngannou "Dajte mu sad Hrgovića!" Vodeći borilački novinar prokomentirao razmišljanja fanova o Ngannouu divider

Situacija s WBC prvakom Furyjem nešto je ipak drugačija. On je kroz svoju karijeru u obranama titule protiv Dilliana Whytea te trilogiji s Wilderom već zarađivao desetke milijuna dolara, no usporedno s zaradom iz Saudijske Arabije i to se čini kao mala svota.

Smatra se da bi bivši UFC prvak trebao zaraditi oko 10 milijuna dolara za borbu protiv Furyja, iako WBC pojas koji nosi Tyson nije bio u igri. Usporedbe radi,

Fury na podu protiv Ngannoua Ngannou s razlogom likuje, ali i dodaje: "Neka Fury zahvali onoj dvojici sudaca" divider

Ngannou je za naslovnu borbu protiv Ciryal Ganea u UFC zaradio “samo“ 600 tisuća dolara. Predator će samo od ove borbe zaraditi više nego u cijeloj svojoj MMA karijeri.

Fury će pak za svoj trijumf nad MMA zvijezdom zaraditi, špekulira se, od 50 milijuna dolara. Kada se u obzir uzme postotak prodanih PPV-a, karata i sponzorstava cifra bi se mogla popeti na nevjerojatnih 65 milijuna dolara.

Ngannou - Fury VIDEO Udarac o kojem će se pričati: Pogledajte kako je Ngannou poslao Furyja na pod divider

Iako bez natjecateljskog naboja s obzirom da WBC pojas nije bio u igri, Fury i Ngannou će za meč dobiti najveće iznose svojih dosadašnjih karijera.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider