Nadamo se da uvertira u nijedan budući meč UFC-a neće biti poput ove kojoj smo svjedočili na UFC on ESPN večeri u Jacksonvilleu. Smrt pokćerke Walta Harrisa bila je njegov glavni motivator u okršaju protiv Alistaira Overeema, no nije ga u konačnici odvela do pobjede.

Krajem prošle godine Aniah je nestala nakon jednog izlaska u listopadu, te je krajem studenog pronađeno njezino beživotno tijelo. Harris i Overeem trebali su se boriti još u prosincu, no taj se okršaj tada bio odgođen.

U uvodu u ovaj ogled glavna priča bila je upravo životna drama američkog borca, zbog čega je sigurno i Overeemu bilo teško ući maksimalno nabrijan u ovaj meč. No, preživio je početni nalet Harrisa i u konačnici upisao 46. pobjedu u večeri uoči svog 40. rođendana.

Odmah po prekidu suca zbog tehničkog nokauta Overeem nije slavio već se spustio kod Harrisa kako bi ga utješio. Čak mu je u jednom trenutku rekao da mu je žao, te mu ponudio da treniraju zajedno u budućnosti. Harris je pak smogao snage i na samom kraju održao kratki govor u kojem se zahvalio svima koji su bili uz njega i njegovu obitelj u najtežim trenucima njegovog života.

"Hvala UFC-u. Bili su fenomenalni kroz cijeli ovaj proces. Supruga i ja smo jako zahvalni na svemu što su napravili za nas. Dugujemo vam sve. Želim se zahvaliti mom timu, mom treneru, volim te brate", rekao je Harris drhtava glasa i nastavio:

"Bio je sa mnom svakog dana kroz sve što sam prošao. Sve vas volim. Želim se zahvaliti i svojoj zajednici kod kuće. Žao mi je što nisam ostvari pobjedu za vas večeras, ali bili ste uz mene i moju obitelj svo ovo vrijeme. Zahvalan sam vam", kazao je Harris te se u konačnici obratio svojim fanovima.

"Znam da niste ovdje, ali svima koji gledate od kuće, obećavam vam da ovo nije posljednje od 'Big Ticketa'. Idem kući, oporavit ću se fizički i emocionalno te vas uvjeravam da ću biti bolji."

BORBA OVEREEMA I HARRISA