FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
preokretom do pobjede

Kako je moguće da je Overeem ovo preživio? Brada ipak nije tako "staklena" kako većina misli

Alistair Overeem upisao je 46. pobjedu karijere večer uoči svog 40. rođendan.

Kako je Alistair Overeem uspio izbjeći novi poraz i upisati 46. pobjedu večer uoči svog 40. rođendana to vjerojatno ni on sam ne zna. Legendarni Nizozemac slavio je protiv Walta Harrisa u glavnoj borbi UFC on ESPN večeri u Jacksonvilleu tehničkim nokautom u drugoj rundi.

No kako je preživio prve dvije minute okršaja protiv žestokog udarača to je teško objašnjivo mnogima. Svaka čast sucu prije svega koji je dopustio da se meč nastavi unatoč strašnim 'bombama' koje je Harris odapinjao prema Nizozemcu koji je rukama prekrivao lice dok je ležao na leđima, a Harris ga odozgo udarao.

High-kick Overeema Alistair Overeem slavio veličanstvenim preokretom protiv Walta Harrisa u večeri kontroverznih odluka divider

Malo nakon što je istekla prva minuta borbe Harris je kombinacijom udaraca zahvatio inače vrlo osjetljivu bradu nizozemskog borca i poslao ga u nokdaun. Odmah je nasrnuo na njega i pokušao završiti kao što su to činili mnogi prije njega, no Overeem se nekako aktivno branio, pa je sudac dopustio da se meč nastavi.

Nakon otprilike pola minute pakla koji je preživio Overeem se ustao na noge i odmah se na njegovom licu mogla primjetiti šteta koju mu je nanio Harris. No, već do kraja runde Overeem je pronašao najslabiju točku američkog borca - parter.

gol expired Jedva je suspregnuo suze nakon poraza: Slomljeni Harris nije uspio upisati toliko željenu pobjedu divider

Kombinacijom desnog high-kicka i lijevog krošea Overeem je u drugoj rundi uzdrmao Harrisa, te ga u parteru dokrajčio snažnim udarcima dok mu je visio na leđima, a Harris se pasivno branio. Sudac nije imao izbora nego da prekine borbu nakon što se Amerikanac u nijednom trenutku nije trznuo da bi se pokušao obraniti.

BORBA OVEREEMA I HARRISA

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider