FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Bravo!

Još tri medalje za Hrvatsku na Europskim igrama: Sjajan dan za naš taekvondo

Osvojena je jedna zlatna te dvije brončane medalje.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U ponedjeljak je hrvatski tekvondo imao novi iznimno uspješan dan na Europskim igrama u Poljskoj, a osvojena je jedna zlatna te dvije brončane medalje.

Za zlatno odličje zaslužan je Ivan Šapina koji je najbolji bio u kategoriji do 87 kilograma. U finalnom meču Šapina je s 2-0 (8-3, 14-6) svladao slovenskog predstavnika Patrika Divkoviča.

Filip Mihaljević Filip Mihaljević osvojio srebrnu medalju tri dana nakon natjecanja divider

U četvrtfinalu je Šapina s 2-0 pobijedio Grka Vasileiosa Tholiotisa, dok je u polufinalu bio s 2-0 jači od turskog predstavnika Enbiye Tahe Bicera.

Broncom se okitio Paško Božić (+87kg) nakon pobjede 2-0 (5-0, 5-1) protiv Ukrajinca Andrija Harbara. U osmini finala i četvrtfinalu Božić je s 2-0 pobjeđivao suparnike, prvo Nijemca Marca Lenkewitza, a potom i Poljaka Mikolaja Szafreskog. Poraz je uslijedio u polufinalu protiv Britanca Caden Luisa Cunninghama s 0-2, ali je na kraju ipak sve začinjeno njegovom pobjedom za broncu.

Lovre Brečić Hrvatska osvojila dvije nove medalje na Europskim igrama divider

U kategoriji do 73 kilograma brončanu medalju je osvojila Nika Klepac koja je u borbi za treće mjesto bila bolja od Talijanke Maristelle Smiraglije s 2-0 (4-3, 6-3). Prije toga je Klepac u osmini finala s 2-0 bila bolja od Anamarije Georgijevske iz Sjeverne Makedonije, dok je u četvrtfinalu nadjačala Britanku Rebeccu Louise McGowan. Jedini poraz upisala je u polufinalu od Turkinje Sude Yaren Uzuncavadat 0-2.

Uz njih još je tijekom ponedjeljka nastupila Nika Petanjek (+73kg), ali je njen put završen već u osmini finala kada je bolja od nje bila Španjolska Tania Maria Castineira s 2-0.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider