FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Meč u prosincu

Hearn najavio senzaciju: Hrgović je potencijalni protivnik Anthonyja Joshue

Anthony Joshua traži protivnika za meč u prosincu.

Filip Hrgović (Foto: Afp)

Filip Hrgović uskoro bi mogao postati prvak svijeta, čeka ga borba za IBF pojas, a u međuvremenu bi mogao u ring s Anthonyjem Joshuom.

Najbolji hrvatski boksač trebao je u ring s Oleksandrom Usikom, no bilo je posve jasno da on ima druge planove, a to je toliko iščekivana borba s Tysonom Furyjem za ujedinjenje pojaseva.

U boksačkom svijetu kolaju glasine da je borba Usika i Furyja već dogovorena, a početkom ovog mjeseca stigla je potvrda da bi Hrgović trebao u borbu za IBF pojas protiv Otta Wallina. Meč Hrgovića i Wallina je na rasporedu iduće godine, a datum još uvijek nije poznat. 

Dok čekamo potvrdu datuma, pojavila se zanimljiva informaciju koju je plasirao Eddie Hearn. Prema njegovim riječima, Anthony Joshua trebao bi se boriti u dvanaestom mjesecu jer želi ostati aktivan do potencijalne borbe s Oscarom Wilderom.

U tom slučaju spominje se nekoliko imena potencijalnih protivnika, a među njima je i najbolji hrvatski boksač.

"Mahmoud Charr nije izgledan, on je WBA prvak i traži protivnika, a to vrlo vjerojatno neće biti Joshua. Ako ćemo se boriti protiv nekoga u dvanaestom mjesecu, neću reći da je Charr mogućnost, no to bi mogao biti Kabayel. Mogao bi to biti i Hrgović ili Wallin, ali vidjet ćemo što će na kraju biti", kazao je Hearn u razgovoru za Seconds Out.

"To neće biti Wilder, Ruiz, a vjerojatno to neće biti ni Zhang. Anthony se želi boriti u prosincu, u svojoj glavi želi imati tri borbe u ovoj u godini. Imamo 23.12. u vidu, vidjet ćemo što će biti", rekao je.

Ipak, teško je očekivati da će Joshua u ring s Hrgovićem koji mu može zadati dosta problema i to prije potencijalne borbe s Wilderom.


 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider