FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
KReće u siječnju

Khabibov Eagle FC stigao u SAD: Uveo novu kategoriju i za glavnu borbu prvog događaja dogovorio K1 poslasticu po MMA pravilima

Uveo je težinsku kategoriju do 75 kilograma, a prva sljedeća je ona do 80. Klasičnog veltera nema...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

MMA legenda Khabib Nurmagomedov umirovio se prošle godine iz aktivnog sporta, a po završetku svoje profi karijere bavi se čitavim nizom poslova. Malo trenira svoje rođake i prijatelje koji se bore u UFC-u i Bellatoru, a malo vodi MMA organizaciju Eagle Fight Club.

Organizacija kojoj je slavni ruski borac vlasnik postoji već neko vrijeme i bavi se uglavnom organizacijom događaja u Rusiji i zemljama bivšeg SSSR-a, ali od sljedeće godine planira svoj najambiciozniji poslovni poduhvat dosad.
Stiže na američko tržište…

Derrick Lewis vs Chris Daukas VIDEO Laku noć Daukaus! UFC-ov najbolji nokauter dodao još jedan impresivan završetak u svoj životopis divider

Khabibova organizacija Eagle FC dogovorila je deset evenata na tlu SAD-a, a premijeru će imati u Miamiju u siječnju sljedeće godine prvim u nizu američkih evenata. Khabib i ljudi iz njegovog tima ovaj tjedan su se bavili promocijom i zbog njegovog imena dobili jako dobar tretman kod američkih medija, a kulminacija je bila velika tiskovna konferencija na kojoj je predstavio svoj plan.

Ubacuju kategoriju između lake i veltera

"Uvodimo malu promjenu, ne u pravilima, nego u sustavu natjecanja i u težinskim kategorijama. Odlučili smo uvesti kategoriju do 75 kilograma, a prva sljedeća kategorija bit će do 80 kilograma, umjesto klasičnog veltera“, otkrio je Khabib, koji se nada u budućnosti uvesti momčadska natjecanja u MMA.

"Ideja je došla iz momčadskih sportova, najpopularnijih sportova na svijetu, poput nogometa, američkog nogometa ili košarke. Ideja je da se na našim eventima natječu MMA dvorane sa svojim borcima pod jednom zastavom, nazovimo to tako“, najavio je za budućnost pa otkrio što je novo u sadašnjosti:

Potpisao Kevin Lee, u borbi večeri K1 poslastica po MMA pravilima

"Potpisali smo Kevina Leeja, on uskoro imati prvu borbu u našoj promociji. Želja nam je dovesti kvalitetne bivše UFC borce poput njega kako bi se promovirali među američkim navijačima.

Jedan od UFC-ovih veterana koji je pristupio Eagle FC-u je i nekoć najbolji borac u bantamu na kugli zemaljskoj, Renan Barao koji će debitirati za Khabibovu organizaciju poslije čak pet uzastopnih poraza u UFC-u. Prvi suparnik bit će mu također MMA veteran Horacio Gutierez, ali glavne zvijezde večeri bit će sjajni bivši kick-boksači Tyrone Spong i Sergej Haritonov koji će se boriti u glavnoj borbi večeri u Miamiju 28. siječnja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider