FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Pogledajte borbe

VIDEO Laku noć Daukaus! UFC-ov najbolji nokauter dodao još jedan impresivan završetak u svoj životopis

U noći sa subote na nedjelju 19. prosinca uživo od 1:00 sat na gol.hr-u i navečer na Novoj TV

Crna zvijer Derrick Lewis se vratio na velika vrata! U teškaškom dvoboju večeri zaustavio je niz Chrisa Daukausa od pet pobjeda zaredom strašnim nokautom već u prvoj rundi UFC-ovog Fight Nighta 199 u Las Vegasu.

Nije bilo puno akcije pri početku borbe i činilo se kako će se dvojica masivnih teškaška još dugo ispitivati, međutim Lewis je eksplodirao, uzdrmao desnim krošeom svog suparnika i nasrnuo na njega uz žicu. Daukaus se nakratko vratio među žive, ali ne zadugo, u boksu iz klinča nije uspio sanirati štetu koju mu je nanio inicijalni udarac Lewisa i dobio je još jedan direkt u bradu koji ga je na mjestu uspavao.

Lewis se ovom pobjedom vratio među žive, "obrisao“ poraz od privremenog prvaka Cyrila Ganea u zadnjem meču i ponovo se stavio na mapu u kraljevskoj kategoriji. Još jedan senzacionalan nokaut, 21. u 25. pobjeda UFC-ovog rekordera po broju nokauta u teškoj kategoriji.

Muhammad tri runde mrcvario Thompsona

Velteraš palestinskih korijena, Belal Muhammad, odradio je i sedmu borbu bez poraza u UFC-u, ovaj put stradao je Stephen Thompson jednoglasnom sudačkom odlukom poslije tri runde mučenja na podu. Muhammadu je to najveći skalp u karijeri, a Thompsonu drugi poraz od rangiranog suparnika zaredom.

Poslije minute uvodnog ispitivanja snaga, prvi je udario Muhammad. Oborio je Thompsona prvi put, ali Amerikanac se dovukao do ograde i uspio se izvući, ali američki Palestinac ponovo ga je srušio, uzeo mu leđa i dominantno zaključio prvu dionicu u full-mountu udarajući ga po glavi. U drugoj ista priča, ali je Muhammad umjesto udaranja probao završiti borbu „kimurom“ na tlu, ali Thompson se ponovo dovukao do gonga, ali pod kontrolom u parteru više od šest minuta u uvodnih deset.

Thompsonu je situacija bila jako teška poslije dvije runde, ali jasna jer mu je bio potreban nokaut za pobjedu. Njegov suparnik je također toga bio svjestan i na startu treće nije filozofirao, nego se vratio receptu koji mu je uvjerljivo donio prve dvije runde, nastavio hrvački dominirati i kroz treću te uvjerljivo slavio na sudačkim karticama.

Muhammad nastavio niz pobjeda

Sjajan nokdaun u prevagnuo na stranu Brazilke

Brazilka Amanda Lemos poslije dvije uzastopne pobjede u prvoj rundi morala je raditi sve tri sa sjajnom Angelom Hill, međutim ipak je tijesno pobijedila podijeljenom sudačkom odlukom zbog nokdauna pri početku borbe.

I to kakvog… Prednjim udarcem nogom a la Lyoto Machida. Vršcima prstiju ravno u bradu, Amerikanka je pala, ali za razliku od prijašnje suparnice Lemos, preživjela je uvodnih par minuta. Štoviše, u zadnjoj minuti sjajne prve runde vratila se potpuno u meč.

U drugoj je čak bila i bolja, pritisnula je Lemos uz žicu par puta, na startu i na kraju runde, ali Brazilka je oba puta ostala na nogama te uz nekoliko primljenih udaraca iz klinča uspjela vratiti koji put svojoj suparnici te pripremila odlučujuću treću rundu. I ona je bila vrlo izjednačena i Lemos je zbog prve runde kraj svog imena upisala petu uzastopnu pobjedu u UFC-u i produžila niz poraza Hill na dva, oba podijeljenim sudačkim odlukama.

Amanda Lemos a la Lyoto Machida

 

Fudbalerka Simon uspavao Assuncaa krošeom

Američki borac Ricky Simon ošišao se na opasnu fudbalerku i nastavio krčiti svoj put ka vrhu kategorije bantam pobijedivši 12. izazivača Raphaela Assuncaa nokautom u 2. rundi u najvećoj borbi svoje karijere. Otvorio je borbu vrlo dominantno, pritisnuo Assuncaa, oborio u parter i do kraja runde uz kraće pokušaje ustajanja zadržao svog suparnika na leđima.

Simon nije naizgled napravio previše štete Brazilcu, ali ono što jest, učinilo je svoje. U drugu rundu ušao je potpuno razdrman i uskoro je bio raštiman. Jedan dobro odmjereni, čisto plasirani desni kroše odsjeo je u glavu i koštao Assuncaa četvrtog uzastopnog poraza, a Simonu donio četvrtu uzastopnu pobjedu u UFC-u.

Assuncau su se "oči okrenule" poslije ovog nokauta

Gamrot slomio rebro Ferreiri

Ponajbolji europski MMA borac u lakoj kategoriji, Mateusz Gamrot, ostvario je najveću pobjedu u karijeri protiv 12. rangiranog izazivača Carlosa Diega Ferreire. Prva runda bila je relativno izjednačena i teško je reći tko ju je odnio na bodove jer se ni jedan ni drugi nisu previše istaknuli.

Druga runda krenula je vrlo energično, Ferreira je više pokušavao na nogama, a Gamrot je tražio rušenje, međutim bez većih uspjeha sve do sredine druge runde kad je uhvatio svog suparnika s leđa i pritisnuo ga na žicu. Samo jedan udarac u rebro koljenom bio je dovoljan i Ferreira je tapkao zbog slomljenog rebra.

Ferreiri puklo rebro

 

Swanson brutalnim nokautom prekinuo okršaj veterana

Dvije legende u perolakoj kategoriji Darren Elkins i Cub Swanson otvorili su večerašnji program i otvorili su ga vatrometom! Godinu dana stariji, 38-godišnji Swanson, ušao je u borbu kao bičem gonjen i rano načeo svog suparnika, ali ključna je bila boksačka serija od tri udarca koja je sjela u glavu Elkinsa.

Uspio je to preživjeti, ali samo još nekoliko desetaka sekundi jer je sudac Herb Dean ubrzo prekinuo meč jer se Elkins nije inteligentno branio. Swanson se ovim nokautom vratio na pobjednički put poslije poraza od Chikadzea i prekinuo Elkinsov niz od dvije uzastopne pobjede.

Swanson sjajnom kombinacijom završio Elkinsa

UFC Fight Night 199: Lewis vs Daukaus UFC Fight Night 199: Lewis vs Daukaus (Foto: Nova TV)

UFC Fight Night 199, glavni program:

Derrick Lewis pobijedio Chrisa Daukausa (teška) - nokaut u 1. rundi

Belal Muhammad pobijedio Stephena Thompsona (velter) - jednoglasna sudačka odluka

Amanda Lemos pobijedila Angelu Hill (slamka) - podijeljena sudačka odluka

Ricky Simón pobijedio Raphaela Assunçãa (bantam) - nokaut u 2. rundi

Mateusz Gamrot pobijedio Carlosa Diega Ferreiru (laka) - tehnički nokaut u 2. rundi

Cub Swanson pobijedio Darrena Elkinsa (pero) - tehnički nokaut u 1. rundi

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider