FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
šteta

Srbin porazio najboljeg hrvatskog teškaša: Pratljačić ispao u osmini finala kvalifikacijskog turnira za OI

Osječanin Luka Pratljačić (26) nije se uspio plasirati u četvrtfinale prvog svjetskog kvalifikacijskog turnira za Olimpijske igre u Parizu.

Luka Pratljačić (Foto: Zeljko Puhovski/Cropix)

Hrvatski prvak u superteškoj kategoriji, Osječanin Luka Pratljačić (26) nije se uspio plasirati u četvrtfinale prvog svjetskog kvalifikacijskog turnira za Olimpijske igre u Parizu koji se održava u talijanskom Busto Arsiziju.

Pratljačića je u osmini finala svladao prvak Srbije Dušan Veletić (28)  odlukom sudaca sa 4-1.

Slavlje igrača Hajduka Hajduk protutnjao kroz Turopolje i izbio (privremeno) na prvo mjesto, sjajna utakmica Splićana! divider

Pratljačić i Veletić odlično se poznaju, nebrojeno puta su zajedno trenirali i sparingirali u Osijeku ili Beogradu i "prijateljski" su ušli u meč, pa ih je sredinom prve runde i ringovni sudac morao upozoriti za aktivnijom borbom. Pratljačić se opredijelio za taktiku strpljivo čekati trenutak kako bi plasirao svoju zadnju ubojitu ljevicu, a Veletić se toga i najviše pazio, pa je aktivnim i okretnim kretanjem izbjegavao opasne situacije i s nekoliko pokušaja iz kontri dobio prvu rundu na svoju stranu 4-1.

Srbin pravovremeno kontrirao Pratljačića

Prvak Srbije u drugoj rundi je pokazao još bolje kretanje, pravodobno je kontrama presretao Pratljačićeve pokušaje da plasira jače serije i drugu rundu dobio s jednoglasnih 5-0 i praktički bodovno riješio meč, jer kod četvorice sudaca imao je prednost 20-18. Pratljačić je u trećoj rundi mogao do preokreta samo prekidom ili prisiliti protivnika u nokdaun i brojanje, jače je pritisnuo i napao Veletića koji je vješto koristio brzinu i okretnost protiv Lukinih napada, te se izvlačio pravodobno iz svih kritičnih situacija.

Lokomotiva - Rudeš 3:0 Bit će velike borbe za Europu: Lokomotiva deklasirala Rudeš i izjednačila se s Osijekom! divider

Pratljačić nije dočekao trenutak jače pogoditi ili uzdrmati Veletića i premda je dobio treću rundu sa 4-1, to je bilo nedovoljno za ukupnu pobjedu koja je otišla na Veletićevu stranu sa 4-1.

Osječanin Pratljačić bio je posljednji od naših šestoro predstavnika na kvalifikacijama u Busto Arsiziju koji na sjeveru Italije nisu uspjeli uhvatiti olimpijske norme za Pariz.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider