FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Stigla presuda

Drakonska kazna za Habiba zbog nereda nakon borbe s McGregorom, kažnjen i Irac

Stigle su kazne za incident nakon borbe na UFC-u 229.

Habib Nurmagomedov i Connor McGregor (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Nakon današnjeg sastanka (ne saslušanja) u uredima Komisije u Nevadi, jasno je da bi UFC prvaka u lakoj kategoriji Habiba Nurmagomedova u akciji mogli vidjeti najranije u travnju, piše Fightsite.hr.

Danas je vijeće od pet članova glasalo u korist nagodbe prema kojoj je Rus zaradio suspenziju u trajanju od devet mjeseci, a uz to je dobio i globu u iznosu od pola milijuna dolara. Rezultat je to makljaže koju je prouzrokovao nakon što je na UFC-u 229 pobijedio Conora McGregora i obranio titulu prvaka.

Ukoliko Orao pristane sudjelovati u akcijama protiv maltretiranja (bullying), suspenzija mu se može skratiti na šest mjeseci.

S obzirom da se kao i obično kazne provode retroaktivno od 6. listopada, u najboljem slučaju Nurmagomedov bi mogao u akciju 6. travnja ove godine.

Globu u iznosu od pola milijuna dolara naplatit će Komisija u Nevadi od njegova honorara u iznosu od 2 milijuna dolara koji je i dalje (ne u potpunosti) zamrznut.

Podsjećamo kako je Nurmagomedov s mnogo stila svladao Conora McGregora u “main eventu” UFC-a 229, ali je nakon pobjede izgubio živce. Preskočio je ogradu u namjeri da se potuče s McGregorovim trenerom Dillonom Danisom.

Rus nije bio prisutan na današnjoj sjednici. Predstavljao ga je odvjetnik James Puisanelli.

Kažnjen i McGregor, ali 10 puta manjim iznosom

I Conor McGregor se, baš kao i njegov “partner u zločinu” Habib Nurmagomedov, u akciju smije vratiti ne ranije od 6. travnja ove godine. Popularni Irac je na današnjem sastanku Komisije u Nevadi zaradio šestomjesečnu suspenziju i globu u iznosu od 50 tisuća dolara. To je deset puta manji iznos od onoga kojeg se mora odreći prvak Nurmagomedov, piše Fightsite.hr

Pet članova vijeća Komisije su u utorak izglasali u korist nagodbe prema kojoj se kazna provodi retroaktivno, odnosno od 6. listopada. Stoga je jasno da bi “Notoriousa” u novom nastupu mogli gledati već 6. travnja. Kaznu od 50 tisuća dolara će lako platiti jer toliko mjesečno vjerojatno troši na cipele.

“Došlo je sve do točke kada su neke stvari jednostavno postale neprihvatljive. Ja se ne sjećam da je neki borac u prošlosti na press konferencijama govorio stvari poput gospodina McGregora. Iako nemamo alate da se s tim obračunamo u ovom trenutku, siguran sam da je to nešto s čime bi se trebali pozabaviti u budućnosti”, objašnjava Bennett i dodaje:

“Press konferencija u New Yorku je očito bila pod ingerencijom Komisije u toj državi. Ova koja se održala ovdje…Conorov jezik je bio puno blaži. Ne želim ništa dodavati ovoj pogodbi, ali kada govorimo o ovim stvarima, smatram da je to nešto s čime se moramo pozabaviti u budućnosti. Moramo prihvatiti aktivniju ulogu kako bi borci bili odgovorni za ono što govore.”

Niti McGregor, niti Nurmagomedov, nisu bili prisutni na sastanku u utorak.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider