FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
javnost podijeljena

Dok se u Americi zgražavaju zbog youtubera, u Rusiji se sprema nešto puno bizarnije

Svijet borbi ovog će tjedna otići korak dalje.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ljubitelji borilačkih sportova podijeljeni su gdje neki trendovi vode. U SAD-u se mnogi zgražavaju nad sve popularnijim boksačkim obračunima youtubera predvođenih braćom Paul. Stariji Logan je dogurao do meča s Floydom Mayweatherom, dok je mlađi Jake pobijedio bivšeg UFC-a borca Bena Askrena u borbi koju su mnogi proglasili namještenom.

No takve borbe se prodaju i privlače one koji nisu tradicionalno sportski ili borilački fanovi. A novac je taj koji uvijek diktira trendove.

U Rusiji će pak otići korak dalje jer se sprema borba koja je podigla prašinu u samoj najavi. U Dagestanu, a gdje drugdje, ruskoj republici koja je dala Khabiba Nurmagomedova i mnoge sjajne hrvače, trebali bi se uskoro u ringu naći mladići s genetskim poremećajem u rastu.

Khasbulla Magomedov, nadimka Khasbik, lokalna je Instagram zvijezda u Dagestanu. Navodno ima 18 ili 19 godina, a često se može vidjeti u društvu umirovljenog UFC borca, spomenutog Khabiba.

On će se boriti protiv 17-godišnjeg Tadžikistanca, Abdurozika, popularne TikTok zvijezde u toj srednjoazijskoj zemlji koji je poznat po svom repanju te sličnim poremećajem u rastu.

Već je njihovo sučeljavanje imalo preko pet milijuna pregleda na Youtubeu, a ono što je neke posebno brine je što su se neki UFC borci oduševljeno javili kao podrška ovom meču.

Bivši prvak, Rus Petr Yan već se našalio da će pobjednik ići na Henryja Cejuda, dok je Darren Till napisao kako bi dao velik novac da vidi ovu borbu. U Rusiji je javnost oko ovog podijeljena, jedni smatraju kako se radi o iskorištavanju hendikepiranih osoba, dok drugi smatraju kako oni koji ne žele ne trebaju gledati.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider