FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
sudac ga je upozorio

Neviđena glupost u borbama za UFC pojas: Trener savjetovao prvaku da napravi ilegalni udarac

Petr Jan ostao je bez titule UFC prvaka nakon jedne loše odluke njegovog kuta, ali i zbog nepoznavanja engleskog jezika.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U prvoj od tri borbe za naslov prvaka na UFC-u 259 vidjeli smo okršaj Petra Jana i Aljamaina Sterlinga za pojas u bantamu. Prvak iz Rusije je izgubio pojas nakon što je ilegalnim udarcem udario Sterlinga.

Nikada do sada u borbama za titulu prvaka u UFC-u nismo imali situaciju da je borac diskvalificiran zbog ilegalnom udarca, odnosno da prvak gubi pojas zbog diskvalifikacije. To se dogodilo nakon što je Jan, u trenucima kada je Sterling bio s jednim koljenom na podu, udario suparnika nogom u glavu.

UFC pravila ne mogu biti jasnija po tom pitanju. Ilegalno je udariti borca koljenom ili tzv. "soccer kickom" ako je on u tom trenutku s barem jednim koljenom ili rukom na podu.

Da stvar bude još bizarnija, prije nego je napravio udarac, Jan je upitao svoj kut 'da li da ga udarim?'. Stigao je munjeviti te u potpunosti neobjašnjiv odgovor 'da'.

Istovremeno je sudac izgovorio riječi 'downed', odnosno da je u poziciji u kojoj nema udaraca nogama, no Janu to ništa nije značilo jer čovjek ne zna zucnuti engleski...

Jan Blachowicz i Israel Adesanya UFC zvijezde i sudac prasnuli u smijeh nakon velikog meča: Poznate riječi koje su ih nasmijale divider

Netko mu je iz kuta dao potpuno pogrešan savjet, mimo svih pravila UFC-a, koji ga je koštao pojasa.

Sterling je ostao ležati, vidno uzdrman, te je sudac nakon nekoliko minuta i ulaska liječnika u kavez označio kraj borbe.

Sterling je odbacio pojas nakon što mu je stavljen oko struka, te je u razgovoru s Joeom Roganom rekao da želi ponoviti ovu borbu.

Petr Jan se nedugo nakon borbe putem društvenih mreža ispričao svom suparniku:

"Ispričavam se i želim brzi oporavak Funk Masteru. Nisam želio baciti ilegalan udarac. Napravio sam veliku pogrešku i zbog nje sam platio", napisao je Rus.

"Nisam želio da borba ovako završi. Bilo je blizu, prepuno akcije. Koljeno je bilo namjerno jer je sudac rekao da sam u spuštenom položaju u kojem nema udaraca nogom. Nisam očekivao da će me udariti. Jan je opak tip. Odradit ćemo ovo ponovno", napisao je Sterling.

U svakom slučaju definitivno najbizarniji kraj jedne borbe za naslov prvaka.

UFC 259, glavni program:

Jan Blachowicz pobijedio Israela Adesanyu (jednoglasna sudačka odluka)

Amanda Nunes pobjedila Megan Anderson (poluga na ruci, 1. runda)

Aljamain Sterling pobijedio Petra Yana (diskvalifikacija, ilegalno koljeno)

Islam Makhachev pobijedio Drewa Dobera (Von Flue gušenje, 3. runda)

Aleksandar Rakić pobijedio Thiaga Santosa (jednoglasna sudačka odluka)

UFC 259 Jan Blachowicz nanio Israelu Adesanyi prvi poraz u karijeri: Poljak je još jednom šokirao svijet i spriječio novo ispisivanje povijesti divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider