FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
neviđena glupost ruskog prvaka

Jan Blachowicz nanio Israelu Adesanyi prvi poraz u karijeri: Poljak je još jednom šokirao svijet i spriječio novo ispisivanje povijesti

Jan Blachowicz obranio je naslov prvaka poluteške kategorije nakon što je slavio protiv prvaka srednje kategorije Israela Adesanye.

UFC 259 (Foto: GOL.hr)

Poljak Jan Blachowicz slavio je u glavnoj borbi večeri UFC 259 večeri i obranio naslov prvaka u poluteškoj kategoriji. On je Israelu Adesanyi, prvaku srednje kategorije, nanio prvi poraz u karijeri jednoglasnom sudačkom odlukom.

Blachowicz je tako spriječio Adesanyu da postane tek peti čovjek u povijesti koji istovremeno drži dvije titule u dvije težinske kategorije.

Poljak je ponovno svima zatvorio usta 

Mnogi su predviđali da će Adesanya osvojiti pojas ukoliko odvede borbu u četvrtu odnosno petu rundu, jer su ga mnogi vidjeli kao superiornijeg kada je kondicija u pitanju. No Poljak je još jednom iznenadio mnoge te upravo u tim rundama "ukrao" pobjedu.

Blachowicz je i u četvrtoj i u petoj rundi rušio Adesanyu te ga u potpunosti kontrolirao na tlu. Upravo su mu ta rušenja i kontrola donijeli potrebne bodove da jednoglasnom sudačkom odlukom obrani naslov. 

Na nogama su bili podjednaki tijekom prve tri runde, s tim da je Adesanya za nijansu bio opasniji zbog svoje brzine kretanja. 

Poljak je najavio da će idući suparnik u njegovoj obrani naslova biti Glover Teixeira, ali tek nakon što je odmori s obitelji. On je naime nedavno postao otac. 

Adesanya je pak nakon 20 pobjeda u profesionalnoj karijeri upisao prvi poraz i vraća se u srednju kategoriju koju je praktički počistio. 

Lavica Nunes uništila Anderson

Svega 123 sekunde bile su dovoljne da Amanda Nunes obrani svoju titulu prvakinje u perolakoj kategoriji. Ona je lakoćom riješila Australku Megan Anderson, složivši joj polugu na ruci. 

Od starta je Brazilka krenula agresivno prema višoj i dužoj suparnici, te ju u jednom trenutku uzdrmala. Anderson je u tom trenutku pokušala zgrabiti Nunes, no Brazilka ju je odvela na tlo gdje ju je lakoćom završila. 

Bila je to njezina tek prva obrana naslova prvakinje perolake kategorije, dok je titulu bantama branila već u pet navrata.

POBJEDA AMANDE NUNES

  

Neviđena glupost u povijesti borbi za naslov prvaka

Aljamaine Sterling novi je prvak bantam kategorije nakon neviđenog poteza u borbama za naslov prvaka. Dosadašnji prvak Petr Jan, koji je po prvi put branio naslov prvaka, diskvalificiran je nakon što je na ilegalan način udario Sterlinga koljenom u glavu. 

Odvijala se sama završnica četvrte runde kada je Sterling bio s jednim koljenom na podu, Jan je upitao svoj kut 'da li da ga udarim?', a što su mu potvrdno odgovorili. 

Rus je to napravio, Sterling je pao, a sudac prekinuo dvoboj. Uslijedila je podruža stanka nakon koje Jamajčanin nije mogao nastaviti. 

Za one koji ne znaju, udarac nogom u situaciji kada borac ima koljeno ili ruke na podu je apsolutno nedozvoljeno, a ova situacija nije mogla biti očitija po tom pitanju. 

Sterling je dobio pojas prvaka, odbacio ga te u suzama odradio intervju s Joeom Roganom. Jan je u trenutku prekida vodio na karticama i bio je na putu da obrani naslov prvaka, no jedan loš savjet iz trenerskog kuta ga je jako koštao. 

DISKVALIFIKACIJA PETRA JANA

Khabibov nasljednik dominirao, razočaravajući okršaj Rakića i Santosa

U drugoj borbi glavnog programa, ujedno i posljednjoj prije onih za naslove UFC prvaka vidjeli smo uvjerljivu izvedbu "novog" Khabiba - Islama Makhacheva.

On je vrlo rijetkim načinom gušenje, Von Flue choke, natjerao Drewa Dobera na predaju nakon minute i 37 sekundi borbe u trećoj rundi. 

Bila je to 19. pobjeda Makacheva u 20 profesionalnih nastupa, te je nakon pobjede zatražio nekog iz samog vrha lake kategorije.  

Na samom otvaranju glavnog programa vidjeli smo pobjedu možda već idućeg izazivača za titulu prvaka u poluteškoj kategoriji Aleksandra Rakića. On je slavio protiv bivšeg izazivača Thiaga Santosa u jednom nezanimljivom meču za neutralne MMA fanove. 

Iako obojica imaju veliku snagu udarca, jako smo malo vidjeli upravo tih udaraca. Nijedan igrač nije pretrpio gotovo nikakvu štetu nakon 15 minuta, što dovoljno govori i tome koliko su se oprezno borili. 

Santosu je to bio treći uzastopni poraz i s obzirom da mu je 37 godina lako moguće da mu se UFC i zahvali nakon ovog. Rakić je pak stigao do 14. pobjede u karijeri, druge uzastopne nakon onog neočekivanog poraza od Volkana Oezdemira. 

POBJEDA ALEKSANDRA RAKIĆA

UFC 259, glavni program:

Jan Blachowicz pobijedio Israela Adesanyu (jednoglasna sudačka odluka)

Amanda Nunes pobjedila Megan Anderson (poluga na ruci, 1. runda)

Aljamain Sterling pobijedio Petra Yana (diskvalifikacija, ilegalno koljeno)

Islam Makhachev pobijedio Drewa Dobera (Von Flue gušenje, 3. runda)

Aleksandar Rakić pobijedio Thiaga Santosa (jednoglasna sudačka odluka)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider