FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
puzao po podu...

Ovo više nema smisla: UFC zvijezda u procesu skidanja kilograma izgubila vid!

Nova britanska UFC zvijezda Darren Till prošao je pakao da bi skinuo potrebnu kilažu za meč protiv Stephena Thompsona.

Darren Till na podu saune (Screenshot)

Darren Till napredovao je na ljestvici najboljih UFC velteraša nakon pobjede nad Stephenom Thompsonom prošlog vikenda u Liverpoolu. Podsjetimo, Till je slavio jednoglasnom sudačkom odlukom nakon jedne dosadne borbe, koja je na kraju bila u catchweightu, a ne u velteru. Naime, Englez je pao vagu i nije imao potrebnih 79 kilograma za velter, ali je Thompson rekao da će se i dalje boriti ako na dan borbe ne bude imao više od 85 kilograma.

Till je na dan službenog vaganja pokušao imati potrebnih 79 kilograma. Koliko je to silno želio i pokušao napraviti, vidi se na potresnom videu koji je objavljen ovaj tjedan. Na njemu se vidi engleski borac koji nakon saune puzi po podu da izađe iz nje te u jednom trenutku prekida trening jer je izgubio vid.

Darren Till prekriven dekama i poplunima (Screenshot) Darren Till prekriven dekama i poplunima (Screenshot)

Ove snimke ponovno dovode u pitanje cijeli proces skidanja kilograma. Podsjetimo, prvak lake kategorije Khabib Nurmagomedov podlegao je procesu skidanja kilograma za meč protiv Tonyja Fergusona u ožujku ove godine. Bilo je i slučajeva boraca koji su preminuli pri nekontroliranom procesu skidanja kilograma...

Od poznatih borkinja prisjetimo se i groznih skidanja kilograma Cris Cyborg, Paige VanZant i Joanne Jedrzejczyk, koje su završile u bolnici zbog dehidracije. MMA i dalje pokušava regulirati cijeli proces i riješiti problem, što bi najviše pomoglo samim borcima.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider