Nakon što je predsjednik UFC-a Dana White objavio da će se UFC 252, na kojem ćemo gledati veliku trilogiju između Stipe Miočića i Daniela Cormiera, održati u APEX centru u Las Vegasu DC je bio iznimno sretan. To je pokazao u novom razgovoru s Arielom Helwanijem, a razlog je činjenica da je u tom kompleksu manji kavez, što navodno ide njemu u korist.

Cormier je uvjeren da će mu manji kavez omogućiti da više hrva i lakše hvata nogu našeg Miočića, no pritom zaboravlja da ga je prisnost u drugom meču koštala prvog poraza u karijeri u teškoj kategoriji, te prvog službenog nokauta (tehničkog) u životu.

Helwani još nije ni izustio pitanje do kraja, Cormier je već slavio, stiskao šaku i pokazao svoje emocije na činjenicu da će se boriti u manjem kavezu.

"Obožavam APEX. Ta stara noga će biti ravno ispred mene da ju zgrabim. Bit ću poput Curtisa Blaydesa: "Ako želite vidjeti 25 minuta stand-up borbe, nećete to dobiti." Nadam se da će Stipe ponijeti hrvačke cipele. Jer s malim kavezom, hvatam single-leg, single-leg (jednu nogu), hrvanje. Tako je, kako je. Sorry. Tako je, kako je", objasnio je Daniel Cormier svoju sreću zbog činjenice da će se boriti u manjem kavezu.

"Ali, ako su prve dvije borbe bile u velikom kavezu, zar ne bi trebala biti i ova borba? Je li zbog toga važnost ove borbe manja?", upitao je Ariel Helwani DC-a.

"Jesi li ti poludio? Ne! Borit ćemo se za naslov prvaka teške kategorije. Možemo se boriti i na nekoj plaži i dalje će biti službena borba za naslov UFC prvaka teške kategorije."

"On nije sretan zbog toga", otkrio je Helwani.

"Nema veze. Ionako ću ga srušiti. Hrvat ću se s njim. Oprosti. Prošli put nisam mogao hrvati zbog problema s leđima. Počeo sam trenirati pet, a sa Stipom se borio osam mjeseci nakon operacije. Tad nisam, ali sad mogu hrvati", objašnjava DC.

"Što ako Stipe pokaže mišiće i kaže da ugrade nova svjetla i stave veliki kavez?"

"Neće ništa promijeniti. Manji kavez ili veći kavez, svejedno. Vidjet ćete me s podignutom rukom i čuti "Novi UFC prvak teške kategorije. Dvostruki prvak UFC prvak teške kategorije Daniel Cormier. To je to. To će se dogoditi 15. kolovoza i to mi je jedino bitno", uvjeren je DC.

Helwani je nakon toga pronašao da je DC blagi favorit u odnosu na Miočića, što je Cormiera ponovno obradovalo i potaknulo da napravi predkiciju kako će završiti UFC prvaka.

"Udarit ću ga desnom rukom i uhvatiti nogu. To je to."