FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
uoči najveće trilogije

Godinu dana nakon teškog poraza od Miočića Cormier je javnosti priznao veliku tajnu

Daniel Cormier nikada do sada nije priznao što mu se točno dogodilo u revanšu protiv Stipe Miočića.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Manje od mjesec dana ostalo je do vjerojatno najveće trilogije u povijesti UFC-a koju će u noći do 15. na 16. kolovoz odraditi prvak Stipe Miočić i bivši prvak Daniel Cormier. Njih dvojica posljednje dvije godine odradili su po jedan međusobni okršaj i svaki je borac odnio po jednu pobjedu.

U srpnju 2018. godine Cormier je iznenadio Miočića i oduzeo mu titulu prvaka teške kategorije teškim nokautom u prvoj rundi. Godinu dana kasnije Stipe mu je uzvratio na identičan način, s tim da je prve tri runde izgubio, a potom čudesno preokrenuo stvari u svoju korist i nokautirao Cormiera po prvi put u njegovoj karijeri.

Stipe Sladoljev- Zid prvaka UFC-a Pogledajte odakle sve stižu UFC prvaci: Hrvat brani čast Amerikanaca, izgubili su dominaciju divider

"Prošli put sam zabrljao, mislim da sam gadno zabrljao i to na više načina", rekao je Cormier u razgovoru s ESPN-ovim novinarom Arielom Helwanijem, koji je ujedno njegov veliki prijatelj.

"Toliko mi se toga događalo u životu i na neki način mi odvraćalo pozornost. Bio sam fokusiran na ulogu trenera i mnogo drugih stvari da sam jednostavno zabrljao. Nisam bio dobro pripremljen i umorio sam se. Priznajem, umorio sam se u tom meču", otkrio je Cormier, što u prošlosti nije priznavao.

"On me izudarao s onim udarcima pred kraj. Osjetio sam one udarce u tijelo, a uzdrmao me i onima u glavu. Moja reakcija tada je izostala i moje tijelo nije pronalazilo odgovor jer sam bio toliko umoran. To si više nikad neću dopustiti. Uspije li me ponovno uzdrmati, moram mu uzvratiti baš onako kao što sam to radio u drugim situacijama tijekom svog života. No, to nisam napravio prošli put i s time moram živjeti svakoga dana. Svi mi govore kako stalno imam ljude oko sebe... Ali kada ostanem sam onda se znam pogubiti u svojim mislima i razmišljati o stvarima koje nisam napravio i zbog kojih sam izgubio prošli put", kazao je Cormier, a prenio Fightsite.hr.

Trilogija Miočića i Cormiera UFC izbacio spektakularnu najavu za trilogiju Miočića i Cormiera: "Za ostavštinu. Za povijest" divider

"Osjećao sam se vrlo ugodno jer sam mislio da sam bolji u tom revanšu. Da ne bude zabune, i dalje mislim da sam bolji, ali tada kao da sam sve to potvrdio nakon prve runde u kojoj sam ga pogađao s gotovo pa svime što sam bacio. Mislim da sam čak nakon borbe imao 70 posto pogođenih udaraca. Jedva sam promašivao. Kad pogledam taj meč, mislim da me pobijedila jedna loša kombinacija svega toga i ne mogu prestati razmišljati o tome."

Ta borba u kolovozu bit će posljednja u karijeri Cormiera. Barem tako tvrdi...

gol expired Overeem se nabrijava, želi Miočićev pojas: Znakovita objava MMA legende divider

"Samo želim napraviti ono što bih i trebao napraviti. Ako to znači pobijediti, onda to znači pobijediti. Ali želim se pokazati u najboljem izdanju, a to nije bilo ono iz drugog meča. No, vrlo dobro znam tko je on i svjestan sam toga da me može pobijediti. Morao bih biti glup da mislim kako me lik poput njega, s takvim postignućima, ne može pobijediti. Ako to zaista i bude slučaj, onda neka pobjedi moju najbolju verziju, a ne nekoga tko se vratio s manje od godinu dana od operacije leđa, nekoga tko nije bio u najboljem tjelesnom stanju i tko se nije mogao pripremiti da bude onakav kakav zaista je. To je sve što želim. Želim se pojaviti u pravom izdanju i kao takav vjerujem da mogu pobijediti u tom meču", zaključio je Cormier.

Meč Miočića i Cormiera moći ćete pratiti UŽIVO na portalu GOL.hr i u snimci na Novoj TV.

gol expired Cormier konačno progovorio o ubadanju Miočića u oči: "I on je meni uvalio palac" divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider