U jednoj od najvećih borbi u povijesti UFC-ove organizacije 15. kolovoza po treći će se put ogledati aktualni prvak teške kategorije Stipe Miočić i bivši prvak Daniel Cormier. 

DC je u prvom međusobnom meču nokautirao Miočića i oduzeo mu pojas prvaka, da bi mu godinu dana kasnije Stipe uzvratio nokautom u četvrtoj rundi i vratio pojas u svoje vlasništvo. 

Na njihov treći meč čekamo već gotovo godinu dana, a jedan od razloga je i ozljeda oka koju je Cormier nanio našem borcu konstantnim ubadanjem prstima. 

"Nisam to namjerno radio", odgovara Cormier na optužbe, prenosi Fightsite.

"Nisam ga namjerno ubadao u oko. Da, u toj prvoj borbi sam ga na neki način ubo prstom, ali problem je u tome što ponekad kada spariram... Kao niži borac i s rukavicama od 16 unci, nekad naglo trznem rukom prema sparing partneru i uspijem ga pogoditi iako mi je zapravo malo izvan dosega. Mislim da je zbog toga došlo do uboda u prvom meču", objašnjava Cormier u razgovoru s MMA Fightingom.

DC se potom osvrnuo i na sporne situacije iz drugog meča te tvrdi da je Stipu u oko pogodio zglobom, a ne vrhom prsta.

"Mislim da se u drugom meču radilo o tome da mi je zglob prsta završio u njegovom oku. Udario sam ga dok mi je palac bio zavučen u šaku, ali zglob ga je pogodio u oko. Da se razumijemo, meni nije cilj ubosti nekoga u oko. To je je*eno glupo. Zašto bih to činio? Pa ne želim da ima oštećenje oka, ne želim da ostane bez vida. To je ludo. Pa Michael Bisping, jedan od mojih prijatelja i suradnika, ima te probleme. Ne želim da se tako nešto dogodi još nekome", izjavio je bivši prvak.

A da nije on jedini koji krši pravila igre, Cormier se pobrinuo istaknuti kada je optužio Stipu da čini istu stvar.

"I on je meni uvalio palac u oko. Nije da se to njemu ne događa. Gledajte, mi nosimo te male rukavice, a treniramo s onima od 16 unci. Stoga ponekad radimo neke stvari s velikima koje ne smijemo s onima od 4 unce. U svakom slučaju, nije mi namjera tog lika ubadati prstima", zaključuje Cormier.