FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
"dolazim po njegov život"

Dagestanci mole za svog nacionalnog heroja uoči dvoboja protiv McGregora

Još je manje od tri dana ostalo do spektakularnog UFC 229 eventa u Las Vegasu.

Conor McGregor

Još je malo ostalo do najveće UFC-ove borbe u povijesti organizacije. Meč mrskih neprijatelja Conora McGregora i Habiba Nurmagomedova ove ćete nedjelje od 4 sata ujutro moći gledati na portalu GOL.hr i u snimci na Novoj TV istog dana s početkom u 22:30.

Tri dana prije jednog od najiščekivanijih mečeva svih vremena Conor McGregor i Habib Nurmagomedov odradili su pokazni trening pred navijačima u Las Vegasu. "Skromni" Irac najvio je munjeviti i brutalan ishod borbe.

McGregor obećao razorni nokaut

"Razorni nokaut! Njega je prelagano udariti, prestatičan je, prepredvidljiv. Nokautirat ću ga bez problema", urlao je Conor nakon treninga.

"Braćo moja, hvala vam na tolikoj podršci! Ako Bog da, ako Bog da i umrijet ću, ali ću pobijediti ovog tipa. Puno vam hvala", govorio je Habib.

McGregor se u UFC-ov ring vraća nakon gotovo dvije godine odsutnosti, tijekom kojih je zbog neaktivnosti ostao bez titula i u lakoj i u pero lakoj kategoriji. U međuvremenu se Habib prometnuo u jednog od najboljih boraca današnjice, bez ijednog poraza u karijeri. No unatoč tome, svjetla reflektora i dalje su uglavnom uperena u megapopularnog Irca.

Habib je u Dagestanu nacionalni heroj

Habib je odrastao u dalekoj ruskoj republici Dagestan, u malom selu Sildi, gdje je napravio prve korake u svojoj do sada čudesnoj karijeri.

"Naravno da ću navijati za Habiba! On je nama kao dio obitelji i jedva čekam borbu u Americi", rekao je stanovnik Sildija Zapir Sagitov.

U ovom siromašnom selu u kojem većina stanovnika živi od ovčarstva, Habibove slike na svakom su koraku, a 30-godišnji borac motivacija je brojnim mladićima da pokušaju krenuti njegovim stopama.

"Kao poklon za pobjedu protiv Mekgregora, školi ćemo dati ime Habib Numagomedov! On je toliko poznat i cijenjen i njemu u čast škola će promijeniti ime", rekao je Magomed Nasrudinov, ravnatelj škole u Sildi.

"Kako bi učenicima istaknula zašto je danas važno vladati engleskim jezikom, često se poslužim Habibovim primjerom. Njemu je znanje engleskog bilo potrebno. Čak i za boriti se moraš znati engleski", ispričala je učiteljica engleskog Marjam.

Moli se za zdravlje Nurmagomedova

U džamijama diljem Dagestana moli se za zdravlje nacionalnog heroja.

"Mislim da će Habib rastrgati McGregora, ali treba biti oprezan. Irac je godinama na najvišoj razini, tako da je sigurno samo da će borba biti jako zanimljiva", govori Tagir Magomedalijev, stanovnik Dagestana.

"Ako Habib izgubi, morat ću to dobro isplakati", nadovezao se drugi.

Prema kladionicama Habib je favorit, no ako u svijetu borbe postoji osoba kojoj to neće uzdrmati samopouzdanje - onda je to Conor McGregor.

"Dolazim po život tog čovjeka od trenutka kada jeb... zvono zazvoni, vjerujte mi! Subota navečer, 6. listopada, UFC 229. Idemo tog smrdljivog dagestanskog štakora poslati natrag kući u njegovu rupu", urlao je McGregor.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider