FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
mirko opušteno

Dnevnik Nove TV EKSKLUZIVNO u domu Cro Copa: ''Postajem polako svjestan da toga više nema''

Prije nešto manje od dva mjeseca, kraj karijere na šokantan način objavio je naš legendarni borac Mirko Filipović.

Galerija Mirko Filipović (Foto: GOL.hr)

Sedam tjedana nakon šokantne objave prekida karijere u Dnevniku Nove TV provjerili smo kako se Cro Cop oporavlja od moždanog udara. Legendarna dvorana Mirka Filipovića, u kojoj se Cro Cop lagano vraća treninzima, nakon pretrpljenog moždanog udara. Kao zagrijavanje - bicikl.

"Dobro se osjećam, pijem te lijekove, četiri vrste tableta pijem svaki dan i tako moram do 1.6. Treninzi su reducirani'', otkriva nam Mirko.

Ali i u takvim reduciranim treninzima već su udarci u vreću i udaranje čekićem u gumu. Nema tu previše štednje. Uz to, Filipović ima planirane seminare, u svojoj dvorani podučava druge borce, ali ipak ne želi najavljivati nekakve velike dugoročne planove.

"Idemo korak po korak, tko zna što život nosi sutra. Tako sam imao milijun planova, prije sedam tjedana, pa se svijet srušio u jednom trenutku. Evo tu sam bio, vrtio sam glavom lijevo-desno, onda stao i pao u nesvijest."

Dvojica boraca s kojima je trenirao ovoga tjedna su hrvatski Japanac Satoshi Ishii i Dubrovčanin Ante Delija. Donosimo vam u priloženom videu ekskluzivno 15 minuta njihovog treninga.

"Za mene se nije ništa promijenilo, osim to što se neće boriti. A što se tiče treninga, uvijek je tu s nama. Čak i više, u stvari. Pomaže nam i asistira kad spariramo'', kaže Ante Delija.

Na treningu na kojem smo bili, svjedočili smo kako Cro Copove savjete upijaju ova dvojica boraca, koji uskoro kreću na vrlo jak turnir u SAD. Uz njih, ovamo redovito dolaze i još neki.

"Tu je Saša, tu je Delija... bože, Delija, hoću reći Stošić. Vidite da imam malo posljedica još (smijeh). I to je to. Ima još par momaka mlađih koji dolaze'', kaže nam raspoloženi Mirko.

Dnevnik Nove TV u Mirkovom domu

Naravno, nakon završetka karijere, Mirko Filipović se ne bavi samo treninzima i dvoranom. Pozvao nas je u svoj dom, pa da vidimo kako još provodi vrijeme. Cijela kuća puna je osvojenih trofeja i priznanja, uspomene su još svježe. Tek se treba naviknuti da je svemu tome došao kraj.

"Imao sam jednu veliku, ogromnu, bogatu karijeru, stvarno nemam za čime žaliti. Treba čovjek negdje to prerezati. Malo se sad čudno osjećam, kad sam postao... tek postajem polako svjestan da toga više nema. Život mi je malo opušteniji'', kaže osvajač Prideovog Grand Prixa i K-1 naslova.

Maksova smrt ga jako pogodila

Uz više druženja s obitelji, omiljeno društvo Cro Copu čine i njegovi psi. Jedan od njih - pekinezer Maks - uginuo je baš kad je Mirku pozlilo krajem veljače.

"Ja sam tako, kao dijete plakao. Nisu mi odmah isti dan smjeli reći. Tek me je supruga drugi dan nazvala i rekla da je... plakala, vrišti... da su već zakopali Maksa. I ja... ne znam, mislim, baš mi je bilo teško. Ja te svoje pse doživljavam doslovce kao članove obitelji."

Još jedna omiljena aktivnost mu je kartanje, i to sa stalnim protivnikom. E tu se nastavlja prava - borilačka strast!

"Tko izgubi, ode bez pozdrava. Nekad i ja izgubim, češće on. Ali... ja volim takve likove, koji ne igra radi igranja, nego voli pobijediti kao i ja. I onda to bude s njim smijeh. I onda sam već oko 12 kod kuće i uvijek nešto oko kuće ima za obaviti. Evo danas mi je dan za košnju."

Ovom prilikom Mirko se još jednom u velikoj ispovijesti prisjetio tog dana kada je završio u bolnici te dosad najdetaljnije opisao što se točno dogodilo.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider