FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
bijeg od khabiba i fergusona

McGregor donio odluku koja će odrediti njegovu karijeru: Borba koja će zaintrigirati sve MMA fanove

Conor McGregor vraća se u UFC-ov oktogon, ali ne u lakoj ili perolakoj kategoriji, već u velteru!

Conor McGregor (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Povratak Conora McGregora u oktogon je zakazan za 18. siječanj 2020. godine. Suparnik će biti Donald Cerrone i to nije nikakva novost. Već se bilo naveliko pričalo o ovom okršaju, a on je sada dobio i konačnu potvrdu.

Međutim, ono što je mnogima promaknulo je detalj koji je otkrio predsjednik UFC-a Dana White, a to je da će se borba održati u velteru (do 77 kilograma). To neće biti novost za Conora McGregora, koji je odradio dvije borbe u velteru protiv Natea Diaza, ali u potpunosti mijenja prespektivu ovog meča kao i ostatka 2020. godine, pogotovo u slučaju irskog borca.

gol expired Četiri puta su otkazivali borbu, a sad je napokon dogovoren veliki obračun divider

McGregor bez nokauta u velteru

Nakon prvog meča protiv Natea Diaza u velteru McGregor, koji je dokazani stand up borac i udarac, je otkrio da je ostao iznenađen što on i dalje stoji na nogama nakon nekih njegovih udaraca od kojih bi mnogi borci u lakoj kategoriji (do 70 kilograma) i perolakoj kategoriji (do 66 kg) odmah padali na tlo. Diaz ga je, nakon što se ispucao, ugušio u drugoj rundi.

U drugoj borbi je bio pametniji, ubacio je više taktike, manje se trošio, te je u konačnici slavio protiv Diaza sudačkom odlukom nakon pet brutalnih rundi.

Cerrone nije izdržljiv poput Diaza, ali su odlaskom u velter diviziju šanse da ga McGregor nokautira osjetno smanjene. Ne kažemo da se neće dogoditi, ali su definitivno manje šanse nego kada bi se borili u lakoj kategoriji.

gol expired Jon Jones u veljači brani pojas UFC prvaka: "On će sljedeći dobiti batina" divider

Bijeg od Khabiba i Fergusona?

Možda još zanimljivija stvar u cijeloj priči je McGregorova odluka da ode u velter diviziju kada je njegov najveći rival, Khabib Nurmagomedov, i dalje u lakoj kategoriji i tek je dogovorio okršaj protiv Tonyja Fergusona za titulu prvaka (u lakoj).

Je li McGregor odustao od tog revanša, barem privremeno, i odlučio sreću potražiti u velteru? Kada kažemo sreću tu mislimo više na dobru zaradu, a ne pokušaja uzimanja titule UFC prvaka u ovoj kategoriji. Podsjetimo, nadolazećeg vikenda za istu će se boriti Kamaru Usman i Colby Covington...

Trilogija protiv Diaza pa Masvidal za kraj godine?

Plan Irca vrlo bi lako mogao biti okršaj protiv dvojice boraca koji su se nedavno ogledali u meču za titulu "Baddest Motherfucker In The Game" - Natea Diaza i Jorgea Masvidala. Obje borbe imaju smisla i obje bi zaintrigirale MMA fanove.

gol expired Tyson Fury prihvatio meč s Miočićem: ''Bit će to kao borba Mayweather – McGregor'' divider

Protiv Natea Diaza bi to bila dugoočekivana trilogija četiri godine nakon drugog okršaja u Las Vegasu, a protiv Masvidala to bilo nešto sasvim drugo.

Za one kojima je promaknulo, Masvidala ne zanima meč za titulu UFC prvaka, odnosno pobjednik meča Usman - Covington. Ne, on želi Nicka Diaza, Nateovog brata, ili Conora McGregora.

"To su vjerojatno iduće dvije borbe. Bit će dobro gledane, dobro plaćene, a neka ona dvojica među sobom riješe tko se najbolje grli u diviziji", kazao je nedavno Masvidal.

Dana White izjavom motivirao i razljutio McGregora

Dodatni razlog da vjerujemo u obračun Masvidala i McGregora je izjava predsjednika UFC-a Dane Whitea.

gol expired Na velikom spektaklu bez ovih prizora: Fanovi će biti razočarani, pogledajte u galeriji zašto divider

"Masvidal je preveliki zalogaj za Conora."

Navodno je McGregor, prema riječima dobro upućenog Chaela Sonnena, nazvao Whitea nekoliko dana kasnije i rekao mu da želi Masvidala u kavezu 2020. godine. Od tog trenutka White se nije više javljao po tom pitanju.

Masvidal uvjeren: "Dečko se stradati"

Masvidal s druge pak strane otvorenih ruku čeka McGregora, iako smatra da će to biti jako loša odluka za irskog borca.

"Ne znam što UFC sprema, ali taj će dečko stradati ako ga zaključate sa mnom u oktogon. Ja sam jedan od one problematične populacije. Ne daju normalnim ljudima da se igraju sa mnom."

Je li Conorov "povratak" u velter i put koji će slijediti kroz cijelu 2020. godinu i hoće li u njemu biti uspješan? Odgovor ćemo dobiti za otprilike 50-ak dana, nakon što završi njegov okršaj protiv Donalda Cerronea.

gol expired Srbija sanja utakmicu s Hrvatskom na Euru: Ćiro im podijelio nekoliko urnebesnih savjeta divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider