FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
DESET DANA PRED BORBU

Charles Oliveira otkazao UFC 294 spektakl u Abu Dhabiju, no zamjena je još spektakularnija

UFC 294 održat će se idućeg vikenda u Abu Dhabiju, no s drugačijom glavnom borbom od planirane.

Charles Oliveira (Foto: Afp)

Samo deset dana pred spektakularni UFC 294, koji će se održati u subotu 21. listopada u Abu Dhabiju, uz izravni prijenos na gol.hr-u te snimku na Novoj TV, priredba je ostala bez glavne borbe.

Posjekotina na sparingu dovela do otkazivanja

Zapravo, ostala je bez velikog revanša između Islama Makhacheva i Charlesa Oliveire, budući da je Brazilac zbog ozljede otkazao nastup. Predsjednik UFC-a Dana White je otkrio kako je do toga došlo zbog posjekotine u području obrve, koju je zadobio pri sparingu i koja je zahtijevala šivanje.

UFC UFC u 2023. godini: Raspored, rezultati, snimke borbi i prijenosi na gol.hr-u divider

Reakcije su podijeljenje te veliki broj boraca smatra da to nije bio razlog za otkazivanje, no isto tako nitko ne bi smio zamjeriti Brazilcu što u borbu želi doći sto posto spreman.

S druge strane, rijetko tko će požaliti uvođenje zamjene, jedino možda činjenicu što zamjenski borac neće imati pune pripreme za ovu borbu.

Umjesto jednog revanša - drugi

Naime, umjesto ovog revanša, Makhachev će odraditi drugi. Kao zamjena je uskočio prvak perolake kategorije, Alexander Volkanovski.

Njih dvojica odradili su u veljači ove godine spektakularnu borbu, u kojoj je pobjedu upisao Makhachev, nakon pet vrlo zanimljivih i neizvjesnih rundi, no puno je onih koji smatraju kako je pobjeda bez problema mogla otići i na stranu Australca.

Conor McGregor Conor McGregor napravio najvažniji korak za povratak, otprilike se zna kad i gdje će se boriti divider

Iako je jasno da deset dana nije puno, za Volkanovskog je glavno da je u treningu, budući da je riječ o protivniku za kojeg se taktički već prošli put pripremao. Isto tako, i Makhachev je svoje pripreme prilagodio borcu drugačijeg stila, a posebno drugačijih gabarita, nego što je Volkanovski pa niti za njega ne možemo reći da je prošao puni pripremni kamp.

Cijela prva borba Makhacheva i Volkanovskog

S ostatkom glavnog programa čini se da zasad nema problema. Najzanimljivija je svakako sunaslovna borba, u kojoj će se sastati Khamzat Chimaev i Paulo Costa.

I ono najvažnije, UFC 294 iduće subote pratit ćemo u udarnom terminu od 20 sati. 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider