FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
ubrzao prekid karijere

Veliko priznanje nakon borbe s Cro Copom: "Tada sam shvatio da to nije za mene"

Jedan od perspektivnih UFC boraca s početka ovog desetljeća priznao je da je jedan od razloga zbog kojih je prijevremeno prekinuo svoju karijeru bio Mirko Filipović.

Cro Cop protiv Schauba (Screenshot)

Za manje od tjedan dana, točnije na Staru godinu, Mirko Cro Cop Filipović vraća se na borilište u japanskoj Saitama Areni. Cro Cop ulazi u ring protiv japanske legende Tsuyoshija Kosake, u specijalnom meču Grand Prix programa bantam-kategorije.

Uoči jubilarne 50. profesionalne MMA borbe hrvatske legende bivši UFC-ov borac, a danas stručni komentator Brendan Schaub prisjetio se meča protiv Cro Copa od prije šest godina.

"Bila je to najteža borba moje karijere", prisjetio se Schaub.

U ožujku 2011. godine Schaub je upisao jednu od najvećih pobjeda karijere kada je krajem treće runde tehničkim nokautom slavio protiv Mirka Filipovića na UFC 128 priredbi. Za Cro Copa se radilo samo o još jednoj borbi, no za Schauba je to bio trenutak kada je prvi put počeo sumnjati u svoju strast i predanost MMA-u, prenosi Fightsite.hr.

Nekoliko godina kasnije Schaub je odlučio završiti karijeru te je danas uspješan podcaster i komičar, no nikada neće zaboraviti susret s legendarnim hrvatskim borcem u kojem je shvatio da rizici i posljedice slobodne borbe nisu za svakoga.

"Borba s Cro Copom se činila kao nužni korak u mojoj karijeri. On je bio legenda i prilika da upišem veliku pobjedu. No bio sam naivan i bahat, te sam mislio kako ću ući u kavez i jednostavno ga pregaziti. Dragi bože, kako sam se prevario", prisjetio se Schaub u intervjuu za dokumentarni serijal Retrospective.

Shaub je u konačnici slavo tehničkim nokautom u trećoj rundi, ali put do pobjede je imao svoju cijenu.

"Slomio mi je nos na šesnaest mjesta i morao sam na operaciju. Imao sam šesnaest šavova na oku, četrnaest šavova na usni. Povraćao sam i bio u velikim bolovima. Nikada neću zaboraviti taj trenutak. On je stajao sav krvav i nemojte zaboraviti da je u toj borbi bio nokautiran. Ali ja sam bio puno više razbijen, lice mi je bilo natečeno. Sjedili smo smo u backstageu. Ja sam povraćao od bolova, a njega su šivali", prisjećao se Schaub.

"Sve me boljelo, pogledao sam Cro Copa i rekao, "k vragu, što mi to radimo čovječe?". On me pogledao i s "pokvarenim" engleskim odgovorio; "Ovo je život".

"I tada sam se prvi put pitao, "je li zaista tako? Je li, čovječe?" I za njega jest. Njemu je to sve. No, za mene nije. Tada sam shvatio da nisam poput njega. Ja ne želim za ovo riskirati svoj život. Ovo nije moja strast. Njemu jest. On se još uvijek bori i razbija ljude. On je apsolutna legenda. Meni uopće nije mjesto u oktogonu s njim", zaključio je Schaub.

Schaub je svoju karijeru okončao kada mu je bila 31, a Cro Cop se i dalje bori, svega tri mjeseca nakon što je navršio 43 godine. Sudeći prema ugovoru koji je potpisao s Rizinom, Mirka ćemo gledati i dogodine, ponovno na Staru godinu, a to bi mu trebala biti posljednja borba karijere. S obzirom na to koliko se puta već opraštao i to treba uzeti sa zadrškom.

Uključenje u Rizinov spektakl iz Japana 31. prosinca uživo možete gledati na GOL.hr-u od 11:30, dok snimku možete pogledati u novogodišnjem programu na Novoj TV.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider