FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Služi zatvorsku kaznu

Bosanski boksački velikan optužen da je uzeo novac od humanitarne akcije?

Poznati boksač Felix Sturm, pravim imenom Adnan Ćatić, nedavno je otišao na odsluženje kazne.

Adnan Ćatić (Foto: Afp)

Adnan Ćatić, dugogodišnji prvak srednje i supersrednje kategorije, optužen je za prevaru u priredbi humanitarnog karaktera.

Teške optužbe na račun 44-godišnjeg boksača koji je nastupao pod imenom Felix Sturm iznio je bivši europski prvak u tajlandskom boksu Uwe Huck, koji tvrdi da ga je prevario.

On već godinama organizira borbe i tako prikuplja novac kako bi pomogao mladim ljudima da se kroz obrazovanje i sport lakše integriraju u društvu. 

Ovog puta u dogovoru s Ćatićem organizirao je revijalnu borbu s Francoisom Botheom. Dogovorili su da će 100 tisuća eura ići za nastup, a nakon što se odbiju svi troškovi, 50 tisuća eura ide u humanitarne svrhe.

Navijači Cibalije Ultrasi Frka u kultnom hrvatskom klubu: Skupocjeni džipovi podigli prašinu, iz Zagreba stigli ozbiljni igrači divider

Međutim, došlo je do neslaganja u raspodjeli novca, što je razljutilo Hucka. On je spreman tužiti bosanskog borca ako mu ne uplati novac.

"Ne vara mene, vara djecu. On želi biti uzor mladima, netko poput njega nije dostojan svjetske titule. Diskreditirao je cijeli boks", rekao je Huck pa dodao da je bosanski boksač s razlogom tu gdje jest.

Podsjetimo, on se trenutačno nalazi u zatvoru na odsluženju kazne zbog porezne prevare. Radi se o kazni u trajanju od dvije godine i četiri mjeseca, a u zatvoru bi trebao provesti godinu i osam mjeseci jer je osam mjeseci bio pritvoren tijekom trajanja sudskog postupka.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider